1. 26 temmuz 1959 doğumlu, iki kez oscar kazanmış aktör. şu sıralar house of cards dizisinde frank underwood rolü ile kendisine hayran bırakmaya devam etmektedir. sesi ve yüz ifadeleri aşmıştır hele house of cards'da kameraya dönüp konuşması efsanedir.

    bazı filmleri şunlardır:
    the usual suspect (en iyi yardımcı aktör oscarı)
    se7en
    k-pax
    american beauty (en iyi aktör oscarı)
    21
    moon (seslendirme)
    horrible bosses
    l.a confidential
    beyond the sea
  2. mükemmel bir aktördür. oynadığı filmlerin çoğunu izlemişimdir ve hepsinde de harika oyununu sergilemiştir.
    (bkz: k-pax) (bkz: usual suspects) (bkz: american beauty)
  3. house of cards dizisinde hırsın vücut bulmuş halini canlandıran aktör . kameraya bakıp konuşunca koskoca ameriganya başganı senle konuşuyor sanıyorsun. büyüksün frank başgan
    ayrıca (bkz: keyser söze)
  4. house of cards ile zirve yapmış amerikalı aktör. bir rol bir insana anca bu kadar yakışır
  5. keyser söze
  6. ABD'li aktör anthony rapp tarafından, 1986 senesinde henüz 14 yaşındayken kendisini taciz ettiği suçlamasıyla karşı karşıya kalan bir başka ABD'li aktör. bunun üzerine kendisine verilecek emmy ödülü geri çekilirken, aktif olarak rol aldığı house of cards dizisi ise iptal edilmiş. taciz iddiasının doğruluğu ve mahiyetini bilemeyiz, ama kesin olan şu ki, acısının tam '31' yıl sonra çıkması bakımından zamanlaması manidar.
    kaynak
  7. kendisine yoneltilen taciz iddiasina cevap vermis ve hatirlamadigini sarhos oldugunu aciklamistir ve bu aciklamasini unutturmak icin cinsel tercihlerini aciklayarak olayi baska bir yere cekmistir.

    kendisini oyuncu olarak severim ve basarili bulurdum. ozel hayati beni ilgilendirmez. ortada bir taciz var ise ortaya cikartmak hepimizin vatandaslik gorevi ama aradan gecen 30 yil ve unutulan sanatcilarin pr calismalari gibi geliyor. kevin spacey'nin cinsel tercihleri zaten magazinsel olarak ilgi cekiyor. uzerine sunger cekilmis yasantilar aradan yillar gectikten sonra ortaya cikiyorsa inandirici gelmez. bizim medyamizda da olur bu tarz seyler. unutulan bir unlumuz cikar "filanca is adami bana fi tarihte ahlaksiz teklifte bulunmustu, simdi acikliyorum evet bu arada ben biseksuelim biliyor musunuz? ya iste bunlar hep boyle" der. bir hafta magazin malzemesi olur sonra kaybolur. kevin spacy'nin durumu farkli olabilir ama bu tarz haberler hosuma gitmiyor. aynisi marlon brando icinde soylenmisti sanki,sonra bill cosby skandali vardi ve daha aklima gelmeyen yuzlercesi. bir hafta konusup unutuluyor. gundeme gelmek isteyenler ekmegini yiyip kenara cekiliyor.