• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.70)
kibar feyzo - atıf yılmaz
sevdiği kız olan gülo ile evlenmek isteyen feyzo başlık parasını toplamak için istanbul'a gider.şehirde gördüklerinden sonra aslında maho ağa'nın köylüleri köle gibi kullandığını anlar ve ağa'ya karşı mücadeleye girişir. feyzo, köylüleri feodal sisteme karşı ayaklandırır, onların bilinçlenmesini sağlar. ancak ağa'yı devirmek pek de kolay olmayacaktır.


  1. kovmirem ula itoluit
  2. senaryo, mekan, oyunculuk... tam bir şaheser, ajitasyonsuz siyasi bir filmdir.
  3. star tv de şu an izledigimiz kirpila kirpila filmin icine edilmis halidir.bu sansür olayini cidden abartti artik rtuk
  4. osman şahin'in fareler öyküsünden uyarlanan bu filmde, komedi kisvesi altında yılmaz güney'in filmleri kadar sosyalizm propagandası yapılabildiğini görüyoruz. demek ki o yılların pek keskin sansürü komedilerde biraz ağırdan alıyordu.

    !---- spoiler ----!

    bu arada öykünün başlığı fareler, ama filmde fare yok derseniz, haklısınız. senaryo yazılırken, çekim takvimi farelerin tarlalara dadandığı mevsime yetiştirilemeyeceği için mecburen feyzo'yla bilo'nun kavgaları ve ağa'nın işe girmesi başlık parası üzerine bağlanmış. teknik bir aksaklık yani.

    !---- spoiler ----!
  5. hacı hüso'yu canlandıran (bkz: ihsan yüce) nin kaleminden çıkma bir şaheser. mekan olarak hatay'ın reyhanlı ilçesinde çekilmesi de değişik bir not olarak burada kalsın. ayrıca, hala kullandığımız bir sürü repliğin geçtiği filmdir. feyzo ile köyün hoca arasındaki abdest alma sahnesinde geçen pazarlık sahnesi dinde pazarlık sünnettirden kaynaklanıyor galiba.