1. ne kadar olduğunuza göre iyi ya da kötü faktördür. kibir , özgüven demektir , motivasyon demektir benim için. kimi zaman sizi zeki bile gösterebilir. olduğunuzdan fazlası olduğunuza inanır, buna göre morallerinizi kurarsınız. fazlasında ise sadece "dingil" olursunuz. zevklere karışır , zevk elitizmi yaparak insanları rahatsız edersiniz. sadece belli bir zümreye ait kalırsınız ki her konuda kibriniz çok yüksek ise orada da sevilmezsiniz. gel gelelim kibirsiz yaşanmaz. fazla mütevazı olmak fazla kibirli olmaktan kötüdür. ezilen olursunuz , yapabildiğinizde bile kaybedersiniz , "reklam yüzü" olamazsınız hayatın , kaybolur gidersiniz.
  2. insanlarla arama çok da onlardan biri olamadığım için mesafeler girmesini takiben, onlardan biri olamayışımı bağladığım haklı nedenlerin kötü yan etkisi olarak gelişen özelliğim. seneler içinde ince ince işlemiş içime, hissetmemişim. "ama ben ateşten yaratıldım!" derken şeytan nasıl hissediyorsa, ben de öyle hissetmişim meğer. ben onunki kadar üstün niteliklerle kibirlenmiş olmayabilirim elbette^:swh^. çünkü çok saçma ve sorgulanmamış hayatlar yaşıyoruz, biraz sorgulayıp, kişisel hırslarla diğer insanları üzme oranı da azalınca ister istemez insan kendini ayırıyor zarar görmemek için. fakat en sonunda bu bir hor görüye dönüşüyor ve genelgeçer hor görüm yeni tanıştığım insanlarla yaptığım fikir alışverişlerinde ve anneme dahi yansır hale gelince, rahatsız oldum. kibir, ilerlememi engelliyor artık.
  3. "bunca yıldır kendimi çok üstün hissediyordum, yanılmışım. meğer etrafımdakiler çok aşağıdalarmış" diyerek kombo yapılası eylem.
  4. insanlarda bolca bulunur. ama ne kadar da boş bişeydir.
    zahle
  5. yemeğe baharat gibi, çaya şeker gibi, tiryakiye sigara gibi... o an için keyfi büyük ama sonu hastalıkta yalnız kalmak gibi.