1. vakti zamanında 300 tl'ye yurt dışından getirttiğim zamanın ötesinde olan makina. tüm bildiklerinizi unutun. bu cihazdaki sayfa ile kitap sayfası arasındaki farkı ayırt etmek imkansızdır. gelir gelmez internetten 170 türkçe kitap indirdim. ortalama 10 tl ile çarparsanız 1700 tl eder. 20 adet de amerikan çok satanlarından indirdim. yine ücretsiz 20 ingilizce romanım olmuş oldu.

    bunun yanında türkçe sözlük indirdiğinizde şöyle bir durum ortaya çıkıyor. ingilizce romandaki bir kelimeye tıklıyorsunuz ve anında türkçesini görüyorsunuz, hem de internet bağlantısı olmadan. bir kindle'ın şarjını bir haftada bitirmek sağlam emek ister. hiç durmadan kitap okursanız belki bir haftada bitirebilirsiniz şarjı. ama normal şartlarda kitabın şarjı bir ay götürüyor. bir arkadaşım dersler nedeniyle hiç bakamadığını söyledi. ocak ayında şarj ettiği kindle nisan ayında şarjı sonuna gelmiş olsa da hala açıktı. zaten cihazın size gelirken de açık geldiğini fark edeceksiniz. şarj bu kadar. birkaç ek daha yapabilirim diğer özelliklere. altını çizebiliyorsunuz. çizdiğiniz yerden not alabiliyorsunuz. her kitap kaldığınız sayfadan devam ediyor. kitabın yazılarını büyütebiliyorsunuz. bu sefer de sayfa sisteminden çıkıp yüzde sistemine geçmiş oluyorsunuz. kitabın yüzde kaçını okuduğunuzu ve mevcut okuma hızınızla kitabı kaç saatte bitirebileceğinizi görebiliyorsunuz. kitabın içinde kelime arayabiliyorsunuz. içindekiler bölümünden istediğiniz sayfaya bir saniyede ulaşabiliyorsunuz.

    kitaptan alıntı yapıp sosyal medyada paylaşabiliyorsunuz. yine aynı cihaz üzerinden . pdf okumak ve normal internet sitelerinde gezinmek için çok kullanışlı değil. kindle paperwhite için geçerli tüm yazdıklarım. bir eski modelinde bunları yapamayabilirsiniz. ayrıca kindle paperwhite kendinden ışıklı modelidir. onda da öyle bir ilginçlik var. ışık alttan vurup gözü yormuyor. üstten kitaba vuruyor. ve ışığı ayarlayabiliyorsunuz. bu zifiri karanlıkta bile göz yormadan kitap okumak ve kimseyi rahatsız etmemek anlamına geliyor. çünkü ışık sadece sayfayı aydınlatıyor. son olarak, bir kitap satın almak istiyorsunuz diyelim. kredi kartınız kindle'ınıza tanımlıysa ve internet bağlantınız varsa 2 dakika içinde kitap cihazınıza inmiş oluyor. fakat bu amazon ve çoğunlukla ingilizce kitaplar için geçerli. idefix, d&r, kitap yurdu gibi sitelerden e kitap satın alacaksanız durum değişiyor. ama o da çok uğraştırmıyor. birkaç format var. kindle mobi formatını kullanıyor. ancak bu saydığım siteler e kitapları epub denilen formatta satıyor. bunu sorun edip kindle yerine başka bir e kitap okuyucu alıp paranıza yazık etmeyin çünkü bilgisayarınıza indirdiğiniz epub formatını yine iki dakika sürmeden mobi'ye çevirip kindle'ınıza atabiliyorsunuz.

    şimdi tüm bu avantajlara rağmen ben kitap kokusu olmadan yapamam diyenler, kindle sizleri de unutmadı. seneye kitap kokusu fısfıslı kindle geliyor. lol.
    pavk
  2. elektronik ink teknolojisiyle amazon tarafından üretilen kitap okuma aparatı. inanılmaz yararlı, tatlı mı tatlı, kullanışlı bir şey.

    pratikliği ve ergonomikliği sayesinde kitap okuma hızınızı artırabilecek bir şey. ayrıca gözleri yormayan teknolojisi gerçek bir kitap okuma hissi yaşatıyor. kindle sonrası 2 kat daha dazla kitap okumaktayım. en şiddetli tavsiyem.

    tavsiye için, (bkz: kindle papervwhite)
  3. paperwhite 3 modeline sahip olduğum ürün. en büyük faydasını ingilizce metinleri takip ederken gördüm. ingilizce metin okurken bilmediğiniz bir kelime çıktığında anında üstüne tıklayıp anlamına bakabiliyorsunuz. bununla birlikte anlamına baktığınız kelimeler bir yerde toplanıyor ve vocabulary builder bölümünden bu kelimeleri tekrar etme imkanı mevcut.

    hayatımda paramı verdiğim en hayırlı şey diyebilirim. kendine özgü mobi formatı sayesinde kitabın marjin ayarlamaları, satır araları genişliği, yazı tipi ve boyutu dilediğiniz şekilde ayarlanabiliyor. meritokrasi arşivini de indirdiğiniz zaman harika bir şey haline geliyor. çok kitap okuyorsanız kindle kendi parasını çıkarıyor. e-pub formatından mobiye çevirmek calibre programı ile gerçekten kolay, ancak pdf formatında çevirme yapmak biraz uğraştırabiliyor. pdf dosyasını direkt olarak kindle cihazına yolladığınızda da açıyor ancak mobi formatındaki ayarlamaları yapamıyorsunuz. elimdeki paperwhite 3 modelinde bazı pdf dosyalarında kasma yapsa da bu problem paperwhite 5 modelinde çözülmüş.