• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.00)
king arthur legend of the sword - guy ritchie
arthur henüz çocukken babası öldürüldüğünde, amcası vortigern tahta geçer. doğuştan kazanılan bu hakkı kendisinden çalınan ve kim olduğuna dair hiçbir fikri olmayan arthur ise şehrin arka sokaklarında, ekmeğini taştan çıkaran biridir. ancak bir kez kılıcını taştan çektiğinde, bütün hayatı alt üst olur ve hoşuna gitse de gitmese de gerçek mirasına sahip çıkmak zorunda kalacaktır.
yönetmenliğini guy ritchie'nin üstlendiği filmin senaryosu ise joby harold'a ait. charlie hunnam'ın kral arthur'u canlandırdığı filmde ayrıca jude law, djimon hounsou ve eric bana da yer alıyor.


  1. üzerine daha önceden de diziler ve filmler çekilen ''kral arthur'' hikayesinin yeni versiyonu.

    korkmayın spoiler vermeyeceğim.

    beklentilerimin üzerindeydi film, beğendim açıkçası. konu bilindik ama sıkmıyor. oyuncu kadrosu gayet iyi. charlie hunnam kral arthur'un hakkını vermiş. jude law zaten jude law. djimon hounsou, eric bana, aidan gillen, astrid berges-frisbey ve hatta david beckham. hepsi iyiydi.

    film tam anlamıyla ''guy ritchie'' filmi olmuş. hemen her sahnede hissettiriyor kendini.

    müziklere değinmeden geçmek olmaz. gerçekten harika olmuş. son zamanlarda bu kadar iyi soundtrackleri olan bir film hatırlamıyorum. 10/10.

    ''ee yarrakcan bu kadar övdün, kötü hiç kötü yanı yok mu?''

    var efendim. aksiyon sahneleri yetersizdi. tamam lotr ayarında savaşlar beklemiyoruz da biraz eksik kalmış gibi geldi bana.

    her neyse lafı daha fazla uzatmadan puanımı vereyim. müziklerin de katkısıyla 7.8/10.