1. aydınlı arkadaşlar sayesinde tanıdığım onların demesiyle "gerçek" zeytin. keşke hiç tükenmese dediğim nadir yiyeceklerden.
    abi
  2. bugün elimde çekiç 4 kilo kırdığım ve sırtımda ufak bir kulunç bırakmış zeytin türü. bu yıl zeytin'in bol yılı, geçen yıl 7-9 tl bandında olan zeytin, yüksek enflasyona rağmen 3 tl'ye kadar inmiş. leblebi niyetine tüketme eğilimindeyim. kırma zeytin'in avantajı bir iki hafta içinde yemeye hazır hale gelmesi. zeytin için kahvaltı kültürümüzde yeri var gibi bir algı oluşmuş. kahvaltıyı atlayan biri olarak benim için zeytin akşam menümün bir parçası. zeytin karbonhidrat olmasına rağmen glisemik indeksi sıfır olan tek besin. lokumdan lezzetli baldan datlı.
  3. keşke tarifle birlikte entry girilse dediğim başlık. 10 kiloya yakın sağdan soldan topladım da nasıl yenilir hale getirilir onu bulamadım.
  4. iyi bir zeytinin kilosu 20-25 tl'den az değilken insanlar neden bu kadar kolay bir işi kendileri yapmaz anlamak güç. muhtemelen bu da bir kültür; muhtemelen bilmeyene çok teferruatlı geldiğinden. alın hocam beş on kilo, basın çekici, atın tüm öfkenizi, sonra iki günde bir süzün suyunu, acısı gidip sararınca da yatırın tuzlu limona. hepsi bu. dışarıdan aldıklarınızda kalsiyum hapından kostiğe, siyah zeytinlerde de ayakkabı boyasına kadar yok yok.

    meraklısına, kırma zeytin yapacaksanız görüntüsüne aldanıp gemlik zeytinine saldırmayın, ondan olmaz. en makbulü "yağlık" tabir ettiğimiz küçük zeytindir.
    mesut