• youreads puanı (7.91)


  1. mnb
  2. 1994 senesi... sanırım o zamanlar yağmur'a aşıktım ve peder beyin beyaz opel vectra'sında bu şarkıyı dinlerken arka camdan dışarıya bakar hayaller kurardım. romantiktik tabii o zamanlar, hayallerimde genelde atardım yağmuru arkama, bisikletimle bir yerlere giderdik. öyle bir şarkıdır bu, temiz hayaller barındırır.

    sözlerini yıldız tilbe'nin yazdığını öğrenince neden bu kadar adamın içine işlediğine de anlam verebilmiş oldum. beni bu konuda aydınlatan (bkz: mnb) 'ye teşekkürü bir borç bilirim.
  3. yildiz tilbenin sozleri tarkanin yorumlamasiyla efsaneler arasina girmistir. 90li yillara ait olmasi ayri bi hava katiyor. sarki yayinladigi gunden itibaren (persembe) 1. siraya yerleserek rekor kirmistir.
  4. yıldız tilbe bir röportajında şarkıyı yazdığında bu şarkıyı kesinlikle tarkan'ın okuması gerekir der ve akabinde tarkan'ı telefonla arar ve şarkıyı telefonda tarkan'a söyler, tarkan beğenir ve albüme koyar. muhtemelen tarkandan para almamıştır zira tarkan da havalım adında bir şarkısını yıldız tilbe'ye hediye etti ve düet yaptılar diye biliyorum. havalım şarkısı kış güneşi kadar popüler olmadı. kış güneşi'nin klibi de başarılıdır, o pastel renkler ve kahverengi tonajlar şarkıyla bütünleşmiştir.
  5. cuppa'dan sonra, "nerede o eski tarkan şarkıları" grubuna dahil oluşumla dinlediğim şarkı.

    "tutunmak imkansız
    bıktım yamalı sevdalardan

    yanlış bahar
    kış güneşi
    yoruldum her bulduğumda
    kaybetmekten seni"
  6. sözleri yıldız tilbe 'ye ait olan ve tarkan'dan başka kimsenin bu kadar iyi yorumlayamayacağı muhteşem şarkıdır...
  7. zamanında bu parça karşılığında söz ve bestesi tarkan' a ait olan havalım - yıldız tilbe tarafından seslendirilmiştir; yine tarkan tarafından.. ^:ahh tarkan ahh^

    geç bir anımsama ama daha önce üstad ^:biberbey^ bu bilgiyi daha ayrıntılı olarak paylaşmış zaten ^::)^
  8. yıldız tilbe 'nin muhteşem pasının tarkan tarafından gole çevrilmesidir bu şarkı.
    başkası yorumlasa olmayacak, adı gibi aldatıcı olacaktı.
    90'lar hakikaten güzeldi.
  9. kral tv top 10 listesinde uzun sure birinci sirada kalmasiyla aklimda yer eden sarkidir. o yillar kral tv izlemek nedense hayatimizin vazgecilmezi olmustu. top 10 da bu hafta kim var acaba diye merak ile izlerdik. hala yayinda mi haberim bile yok. altyazilarda ilan-i ask edildigi donemden sonra izlemeyi biraktim.