1. doğru düzgün bir kitap okumadan, o ahkam kesmeyi nereden edindin be evlat. şimdi bırak bu acı çekiyorum, her şeyi biliyorum ayaklarını ve en yakın kitaptan okumaya başla, ta ki her okuduğun kitap sen de daha da büyük açlık doğurana kadar.
  2. bırak o gerizekalıyı düşünmeyi derslerine çalış, üniversitede daha iyisini bulacaksın söz. bu arada gitarı bırakma, dansa devam et, her şeyden sıkılıp asosyalleşirsen bi bok olamayacaksın.
    scott
  3. sürekli bir şeyler araştır evladım, oku öğren. sonra sen konuştukça ağzının içine düşerler. bilgili ol ama çok konuşma taraftarı olma. her konu hakkında bir fikrin olsun, kendine sakla ama dediğim gibi fikrin olsun, cahilce olmasın ama bunun için oku her vakit
  4. 3 sene kadar daha geçmişe git.
  5. yaptığın hataların hepsini sev.
  6. spor yap.
  7. bak beni çok iyi dinle bütün mesele kulağını neye açıp neye kapadığın meselesidir.
  8. abiciğim bak, dikkatli ol. çok değil, birkaç sene sonra bıçağı takabilirler bir tarafına hiçbir anlamı yokken. bunun sonucunda felç kalma durumun var bak. bırak laf atsınlar, gül geç. neyi kanıtlayacaksın ki amaçsızca yaşayan insanlara. felç kalabilirsin dedim. felç kadıktan sonra, bakkaldan dondurmanı alıp sahilde geze geze dondurmanı yiyebileceğini mi düşünüyorsun? bu imkansız, sana söyleyeyim. sonra denize girebilir misin? ben cevap vereyim istersen, hayır, koca bir hayır hemde. aklını başına al. duyarsız ol yeri geldiği zaman. bu seni kötü hissettirmez. tecrübe sahibi bir insanmış gibi yapar. bir bakarsın bu tecrübelere sahip değilken, birgün sahip olmuş olduğunu farkedersin. insanın olgunluğu, attığı adımın ne tür sonuçlar doğurabileceğini düşünmeye başlamasıyla tamamlanır... insanlar kötü oğlum, anla şimdiden.

    not: felç kalmadım, ama kıyısından döndüm. kimbilir belki de ölümün kıyısından. aslında benim bu tavsiyem tüm gençlere ve kanı hızlı akanlara. yaşamak çok güzel birşey. yürümek, koşmak, yazmak ve tüm eylemlerimiz... hayat kötü olabilir ama güzel yanları da yok değil. hayatın güzel yanlarını bulabilmek asıl olan.
  9. beni dinle; seçerek oku! okuma açlığını her bulduğun yazılı kağıt bir mucizeymiş gibi abur çuburla giderme!
    kitaplarla arana plan ve hedeflerini yerleştir. daha çok gez, doğa yürüyüşlerine katıl. tarihi yerleri gençken, elinde kitaplarla santim santim okuyarak gez!
    düzenli spor yap, mesela her yaşın sporu olabilecek bir spor bul kendine ve hayatının vazgeçilmezi olsun.
    duygusuz, idealleri, heyecanları olmayan, seninle aynı zevklere sahip olmayan, sadece vakit kaybı olacak insanlardan uzak dur.
    içinde sürekli tıkır tıkır işleyen umudu yeşerten bir saat olsun , durmasına izin verme.
    ne yaşarsan yaşa coşkuyla yaşa!
    kendine ters düşme, üzgünsen mutluymuş gibi yapma!
    ve her daim kendin ol!
  10. sev kardeşim! güzel bakan kadınları sev.
    şiir gibi bakan kadınları şiirden anlayan adamlar sevmeli.
    ya da, şiir gibi bakan kadınlar
    şiirden anlayan adamları sevmeli.
    sevmeli ki ziyan olmasın o mısralar...