1. okuması eğlenceli olan kitaplar.şu güne kadar belki üç ya da dört tanesini okumuşumdur.hepsinin vermek istediği mesaj aynıydı.cesur ol.gerisini başka bir şekilde halledersin diyorlardı ki bu da doğru.ha siz gidip bestseller kişisel gelişim kitapları alıyorsanız yanlış tercih yapıyorsunuz demektir ama illa bestseller olsun ve yeni bilgiler öğreneyim istiyorsanız almanız için önereceğim kitap paul arden'in kitaplarıdır.diğerlerinden biraz daha farklı gelmişti bana okurken.
  2. hadi aslanım hadi koçum sen yaparsın dünyanın en akıllı adamı sensin hiç ölmeyeceksin yaşa be türevi gereksiz tümceler barındırır ayrıca bütün genellemeler yanlıştır bu da dahil
  3. hayatım boyunca hiç inanamadım kendilerine, içlerinden bir kaçı okumuş olsam bile. hmm ya sonra? diye kafamda soru işaretleri belirmesine sebep oldular aksine. dün bir ara zweig' in hayatın mucizeleri adlı kitabını okurken orada geçen bir söz beni çok etkiledi. ne olduğundan bahsetmeyeceğim ama şunu söyledim kendime; " senin yıllar yıllar sonra keşfettiğini, adam tek cümle ile özetlemiş."

    bazen de kitap okumanın hazzını neden geç keşfettiğim konusunda kendime çokça kızarım. o anlar biriydi benim için yine.

    kişisel gelişim kitaplarından ziyade biyografiler tanıyıp okumayı daha gerçekçi buluyorum. içlerinde pek çok ders barındıran yaşamlar var.
  4. bunların yerine engin geçtan önereyim ben de
    mutlu
  5. özet geçiyorum:
    hepsi istisnasız zır-va-lık-tır!
  6. tek bir kitabın kişisel gelişim kitabı adı ile anılması yanlış bir önerme, kitapların kişisel gelişime etkisi ise tartışılamaz bir gerçektir.
  7. bazıları yazar vasfını bile hak etmiyor. sırf para reklam için. inancım yok , ben kendimi gelistiririm gereğinde. onun yerine katılıyorum vikilediada sevdiğiniz kişilerin yaşamlarını okuyun, biyografik filmler izleyin. o kitaplar ütopik.. bakiniz bir örnek,
    ahmet şerif izgören