1. sosyal medyada okudugum bir haberde, ingiltere bir arastirmaya gore kitap okuyucusu olan erkek ve kadinlarin birbirleriyle daha iyi anlastiklari saptanmis. dogrudur...

    kitap adi altinda satisa sunulmus her yazili kagit parcalarinin niteliklerinin ucu acik olmakla beraber; edebiyata duskun olan ben tipindeki adamlarin, kocan kadar konus gibi pacavra okuyucusu kadin tipleriyle nasil bir ortak paydada bulusabilir oldugunu dusunmeme vesile olmus bir duruma da sevk etmistir.

    su dunyadan bir edebi basyapit okumadan ahkam kesen kitap kurtcuklarina da selam olsun ayrica.
  2. "bir kitabı okurken geçen iki saatin, ömrümün bir çok senelerinden daha dolu, daha ehemmiyetli olduğunu farkedince insan hayatının ürkütücü hiçliğini düşünür ve yeis içinde kalırdım"

    kürk mantolu madonna-sabahattin ali
  3. kitaplarla ilgili iyi bir projem var ancak bunu hayata geçirmek için sağlam bir yazılımcı, tasarımcı vb. kişilere ihtiyacım var. ilgilenen olursa bana mesaj atabilir.
    sevgiler :)
    arjen
  4. en sevdiğim çeşidi, tiyatro eserleridir. bugün zerzana ara verip, vişne bahçesine başladım. daha çok bilinmeyen eserler okudum daha önce ingiliz edebiyatından, bunu da merak ediyordum.

    tiyatro izlemek zaten bambaşka bir keyif iken, eserleri okumak daha çok zevk veriyor bana. önerisi olan varsa kırmızılandırabilir:)
  5. doktorun sizi kontrol edip doğru ilaç vermesi kadar eczane titizliğinde alınması gereken sayfalar bütünü. doktorunuzu bu konuda seçmek cidden zor. kendi kendinizin doktoru olmanız bazen 10 larca kitabı bulabilir. bu size belki 3 4 sene zaman kaybına götürebilir. herkese bir kitap danışmanı vermek devletin görevi olmalı.
  6. "kitap okundukça kitap, insan okundukça insandır."

    bazı insanların varlığına, kokusuna, elde verdiği hisse(?), hiçbir sayfasının kıvrılmamasına veya katlanmamasına gereğinden fazla önem verdiğine inandığım kağıt parçalarından oluşan yapı. asıl önemli olanın içindeki fikirler olduğunu hatırlamak / hatırlatmak gerek.
  7. neden bilmiyorum ama uzak kaldığım zaman telaşa düştüğüm cisim. gülmeyin cidden söylüyorum bunu. elimin uzanamayacağı yerde olsa 'kitap yok mu?' diye gözlerim doluyor. nereye gidersem gideyim, ne işle uğraşırsam uğraşayım kıyımda köşemde yakınımda mutlaka bir kitap bulunur. odamda 2 kitaplık var mesela. ikisi de tıka basa dolu.
  8. maliyetiyle karşılaştırıldığında ciddi anlamda pahalı satılan nesne. evet şimdi değerini parayla mı ölçüyorsunuz diye bik bik edenler çıkacaktır ama evet onunla ölçüyorum.
    eskiden kitap alırken fiyatın bakıyorsan kitaba değer vermiyorsun demektir derdim, o noktadan 3- 4 internet sitesi kontrol edip en ucuzundan almaya nasıl geldim bilmiyorum ama iyi ki de gelmişim. o satın aldığınız kitabın ne kadarı yazara gidiyor ki zaten. hele e-kitapların doğru dürüst masrafı yok ama basılı kitapla neredeyse aynı fiyat, komik gerçekten.
    bir de aman efendim a kitapçısı kapanıyor gidin oradan kitap alın kampanyaları var ya hiç anlamıyorum. arkadaşım ben parayı sokakta bulmuyorum ki, indirim yapsın alayım ama yok o hiç indirim yapmayacak ben yine de gidip oradan alacağım. bu mahalle bakkalından alışveriş yapın geyiğine benziyor, ulan adamın hayatı beni kazıklamakla geçmiş neden gideyim oraya böyle gelenek mi olur bitsin gitsin.
  9. kitap, kitap okuma, kütüphane ile ilgili eylül 2016 kafa dergisinde yer alan bir araştırma sonucu .

    *araştırmalara göre en çok kitap okuyan bölge marmara (%34), en az okuyan bölgeyse akdeniz (%6).
    *2015'de 620 milyon 751 bin adet kitap basıldı. bu rakam kişi başına ortalama 8 kitap düşmesi demek ama türkiye'de kitap okuma verilerine göre; 10.600 kişiye 1 kitap düşüyor.
    *kadınlar erkeklere göre daha fazla kitap okuyor. (kadınlar: %55)
    *düzenli okuyucular yılda ortalama 14.5 kitap okuyor.
    *türkiye yayıncılar birliği başkanı, türkiye'nin dünyada kitap okuma oranları bakımından 11. sırada olduğunu söylüyor. avrupa ekonomi işbirliği örgütü'ne göreyse türkiye "okuma yeterliliği" konusunda 65 ülke arasında 42. sırada.
    *türkiye'de cep telefonuna ayda 213 lira harcama yapılırken kitaba yılda 6,5 lira harcanıyor.
    *türkiye'de kütüphane sayısı :
    -1 milli kütüphane
    -1.130 halk kütüphanesi
    -555 üniversite kütüphanesi
    -27.836 örgün ve yaygın eğitim kurumu kütüphanesi

    edinburgh'da 100 bin kişiye 60.5 kütüphane düşerken istanbul'da 100 bin kişiye 0.4 kütüphane düşüyor.
  10. günden güne değerini yitirmiştir. italya şehir devletleri ile yönetildiği dönemde, napoli kralı aragonlu alfonso bir titus livius kitabı için floransalılar ile savaşmaktan vazgeçmiştir.
    sezgi