1. internette kitaplar daha ucuz. hatta kitapları toplu alınca kargo da bedava oluyor. internetten alışveriş yapmanın da güzellikleri var. ama ben kitabı kitapçıda rafların arasında gezerek, elime alıp birkaç sayfa karıştırarak, o atmosferi yaşayarak almayı sevenlerdenim.

    bununla beraber kitabı yeri gelir internetten yeri gelir kitapçıdan alırım. ama güzel olanı arada bir kitapçıya uğramaktır.
  2. popüler, çok satar ve sonuç olarak reklamlarla şişirilen kitaplar dışında iyi bir edebiyat okurunu tatmin edecek, aradığını bulabileceği kitapçı istanbul'da bile bir elin parmağına ulaşmazken, farklı şehirlerde yaşayan okurları düşünemiyorum bile. rafların arasında dolaşmak ruhumuza şifa gibi gelse de internetten kitap satış olmasa halimiz ne olurdu?
  3. tamam tamam itiraf ediyorum, kitapçıya gidiyorum kitaplar arasında baya vakit harcıyorum, beğendiğim kitapları not alıyorum ki bunlar genelde sanat kitapları oluyorlar ve de pahalılar. sonra eve gidip internetteki kitapçılarda araştırıyorum bu kitapları hangisinde ucuzsa ondan alıyorum. ve aldığım her kitabı ortalama %30 indirimli olarak alıyorum. hem kitapçıda vakit geçirip, hoşlandığım kıza youreads'ten bahsetme şansımı elimde tutuyorum hem de paramın bir kısmını. belki kitapçıya bir ihanet olarak görülebilir yaptığım ama şartlar maalesef hepimizi zorluyor. diğer kitaplar için kitap okuyucumda bulunan baya geniş bir epub arşivi mi kullanıyorum. burdan meritokrasi ağına da en içten selamlarımı iletiyorum.
    hubot
  4. hem uygun fiyat, hem de ruhani doygunluk açısından: (bkz: sahaf)
  5. kitapçıda kitaplara göz gezdirip sonrasında internetten aldığım için girmeyeceğim kıyas.
    anlayacağınız ikisinin de zevkini yaşıyorum ya da büyük bir puştluk içerisindeyim.
  6. birisi meyveyi dalından koparıp yemek gibidir. diğeri süpermarkette taze, seçilmemiş meyveyi bulmak gibidir.
  7. sahafların da internet ortamında satış yaptığı göz önünde tutulduğunda pek ehemmiyeti olmayan karşılaştırmadır.

    (bkz: nadirkitap.com)
  8. ayda yalnızca 4-5 kitap aldığım son iki yıllık süreçte hep kitapçıları gezdim, kitapları elime aldım, inceledim ve öyle aldım ama birkaç aydır 20 ve üzeri kitap aldığım için internetten indirimli alışveriş yapmayı tercih ediyorum.tek tük kitap alınca dokunmuyordu da, kitap sayısı artınca aradaki fark da epey arttı.
  9. kesinlikle internet. herhangi bir kitap mağazasına gittiğiniz de kitabına göre iki internet fiyatı ile karşılaştırdığınız da neredeyse iki katına çıkan fiyatlar söylüyorlar. bu sene kocaeli kitap fuarına gittim. bakın yayın evlerinin kendi standları , ithaki , pegasus , epsilon , can vs vs. ulan adamlar bile internetten 1-2 tl daha pahalıya satıyor. mesela 6 tane kitap aldım daha yeni , toplam fiyatı 100tl , babil.com da enpara kampanyası var , önümüzde ki ay 50 tl si geri yatacak. 50 tl ye 6 tane birbirinden güzel kitap almış oldum. kitapçılar fiyat politikalarını değiştirmeli. sahaf dışın da kitap satan bir mekana girmek mantıklı değil.
  10. kitapçıya sadece kitap almak için değil; gözümü doyurmak için, "bir gün zengin olayım da şöyle güzel bir yerim olsun be!" diye hayal kurmak için girerim. istediğim kitabı ararken ilgim olmayanları da incelerim mutlaka baştan sona sayfalarını süzer, arka sayfasına kısa bir göz gezdiririm. bu nedenle internetteki tıkla-sepete ekle-parayı öde rutini hiçbir zaman dikkatimi çekmemiştir.
    fikrimce doğanın, ağaçların arasında gezmek nasıl mutlulukla dolduruyorsa insanın içini, kitaplar da aynı etkiyi verebilir!