1. hem uygun fiyat, hem de ruhani doygunluk açısından: (bkz: sahaf)
  2. kitapçıda kitaplara göz gezdirip sonrasında internetten aldığım için girmeyeceğim kıyas.
    anlayacağınız ikisinin de zevkini yaşıyorum ya da büyük bir puştluk içerisindeyim.
  3. popüler, çok satar ve sonuç olarak reklamlarla şişirilen kitaplar dışında iyi bir edebiyat okurunu tatmin edecek, aradığını bulabileceği kitapçı istanbul'da bile bir elin parmağına ulaşmazken, farklı şehirlerde yaşayan okurları düşünemiyorum bile. rafların arasında dolaşmak ruhumuza şifa gibi gelse de internetten kitap satış olmasa halimiz ne olurdu?
  4. ayda yalnızca 4-5 kitap aldığım son iki yıllık süreçte hep kitapçıları gezdim, kitapları elime aldım, inceledim ve öyle aldım ama birkaç aydır 20 ve üzeri kitap aldığım için internetten indirimli alışveriş yapmayı tercih ediyorum.tek tük kitap alınca dokunmuyordu da, kitap sayısı artınca aradaki fark da epey arttı.
  5. normalde klasiktir dost kitap evinde her kitaba bakıp dokunarak inceleyerek falan almayı severim, ama bazı nadir bulunan kitaplar için falan bu iş sıkıntı oluyor..

    okulun kütüphanesinde bir ara taschen'in japanese garden diye bir kitabını aldım bayağı sevmiştim, aldığım japon estetiği dersinden ötürü de bayağı ilgim vardı neyse süresi doldu vermem gerekti ama hem kitabın hepsini okuyamadım hem de kütüphanemde bulunmasını istediğim bir kitaptı.. bizim kitapçılarda zaten bulamadım amazona falan bakıyorum kitap 200-250 lira arasında değişiyor dedim yok bu kitabı almanın da türkiye de bulmanın da imkanı.. neyse nadirkitap.com diye bir site var hiç inanmayarak kitabın adını arattım burada ve izmirde mi nerede bir sahafta buldum ama nasıl temiz.. böyle cildi mildi sıfır ve 200 liralık koca taschen'in kitabı 40 lira (beleş yani). hemen sipariş verdim (ben almasam o kitap daha 50 yıl satılmazdı herhalde ahdh) o yüzden internetten kitap almak yeri geldikçe iyi olabiliyor :)
  6. (bkz: kütüphaneden kitap ödünç almak)
    bulamadığım bir kitap olunca koltuğu olan bir kitapçıya gidip orda okuyorum.
    evet beleşçiyim.

    ha derseniz burada karşılaştırma yapıyoruz, ben oyumu internetten yana kullanırım. sanırım sebebini yukardan çıkartmışsınızdır.
  7. kitapçıya gidip kitap karıştırıp güzel olanların barkodunu kitapyurdunun app'inden okutup favorilere eklerim. alacağım zaman bir kaç site açar en ucuza hangisi geliyorsa ondan alırım. çok nadir ilk kez gittiğim bir yerden hatıra olsun diye kitap alırım.
  8. nereden aldığım fiyatı haricinde çok fark etmiyor. ama artık genelde internetten alıyorum çünkü eve geliyor :d
  9. bit pazarının galip geleceği karşılaştırmadır fiyat belirsiz olmakla birlikte genelde kalınlığa göre fiyat verilir.
    bu tarz yerlerde kitabın içeriğinin hiçbir değeri yoktur -istisnalar olabilir- kapak çok cafcaflı değil ise, ince kitaplara 2-3 lira, orta kalınlıktaki kitaplara 5 lira, kalın kitaplara 10 lira çok kalın kitaplara 15-20 lira gibi fiyatlara sahip olabileceğiniz mekanlardır. (fiyatlar her ne kadar atmasyon olsada gerçeklik payı vardır.)
    çok kalın kitapları dahi 2-3 liraya edinebilir, ince kitaplara 10-15 lira istendiğini de duyabilirsiniz.
    sıkı pazarlık ederseniz fiyatları iyice kırabilir,belki de satıcının kalbinizi kırmasına sebebiyet verebilirsiniz şimdilik bu kadar.
    kargo