1. minicik siyah çekirdekleri olan, yeşil, tüylü meyve. ağızda dili acıtan bir ekşilik bırakır. fazla kaçırıldığında başka şeylerden tat alamazsınız. ^:swh^
  2. ülkemizde üretiminde ordu ili birincidir.
  3. internette hasadının videosunu izlemiştim, çok keyifliydi. görsel şölen resmen kivi bahçesi.
    abi
  4. çikolataya ve sütlü tatlılara çarpıcı tadından dolayı pek yakışıyor. mayhoş hali limonu anımsatsa da evet o da bir c vitamini deposu. istanbul' da biz bahçemizde yetiştirebiliyoruz. günden güne nasıl büyüdüğünü görebiliyoruz bu bakımdan şanslıyım evet. dişi ve erkek olanları var, eşeyli üreme yanılmıyorsam.. bu şekilde çiçek açıyor sonrasında. bol su isteyen bir yapısı var, sarmaşık misali bir asma dalı gibi sarar her yeri.. minik halleri pek sevimlidir. epey geç hasatı oluyor. kışın anca topluyoruz. yeterli sulamazsak şayet minicik kalıyor.
  5. en sevdiğim ve aynı zamanda alerjim olan iki meyveden biri. önüme yirmi kilo koysalar da beni kaşıntıdan öldürünceye kadar yerim. özellikle de hafiften yumuşak ve tatlımsı olanları benim bebeklerimdir.
  6. çin kökenli tırmanıcı bir bitkiden elde edilen, serinletici özellikte hem tatlı hem de ekşi tat veren sulu ve açık yeşil renkli meyvedir. dünyada en çok yeni zelanda'da yetiştirilir ve kabuğundaki tüylerle kivi kuşunu ( bkz: ) andırdığından bu adı almıştır.

    son yıllarda ülkemizde de yetiştirilmeye başlayan kivi, c vitamini açısından zengindir. suyunun ete sıkıldığında yumuşatıcı bir etkisi vardır. hem taze meyve olarak tüketilir, hem de pasta süslemesinde kullanılır.

    çocukluğumuzda hem prestijli, hem de pahalı bir meyveydi. lükstü, ama vazgeçilmezdi.
  7. karadeniz, klima iklimli tabiatı gereği ne ekersen yetişen bir coğrafya. geçmişte tütün yetişirdi ancak politikalar gereği tütünü bitirdiler, çay ve fındık üzerinden yürüyen karadenizli işini bilir parayı bulur. kimisi pastacı, fırıncı kimisi mütahit olur. son yıllarda kivi'de para olsa gerek ki kivi tarlaları hızla büyümüş, şahsi fikrim kivi çok ahım şahım bir meyve değil gün gelecek esamesi okunmaz belki ama karadenizli yine dönemin trendini bulur bir doktor çıkar ananas kansere iyi geliyor der iki sabah programı hooop karadeniz'de ananas'lar gırla gider.
  8. iyidir hoştur severim ama bazen yedikten sonra dilim yanmış gibi geziyorum birkaç gün.
    wtf
  9. (Biraz #206709 'un tekrarı gibi olacak ama) çekirdekleri huylandırabilen meyve. Bir arkadaşım, kivi yedikten sonra dilini çıkarıp hatır hutur kaşıma dürtüsü olduğunu söylediğinde çok yadırgamıştım ama benzer bir şeyi başka bir arkadaşımdan da duyunca az yadırgar oldum, şeftalideki gibi, dışından huylanmak daha makul geliyor bana :)
  10. eskiden kıraathanelerde bunun tozlu çayı yapılırdı bayadır denk gelemiyorum kendisi pek ahım şahım bir meyve olmasa da çayı gayet mükemmeldi.