1. bu sisteme göre insanları yönettiğini iddia eden ülkeler nedeniyle şüphe ile yaklasilan yönetim türü. nokta-i nazarimizda, sömürü.
  2. son zamanlarda okuduğum en iyi komplo teorisi şu: komünizmi aslında kapitalistler yaratmıştır çünkü teze bir antitez lazım ki sentez oluşturulsun.

    kapitalizm(tez) + komünizm(antitez) = yeni dünya düzeni (sentez)
  3. 2 ineği olmayanlar bu görüşe sahip olamaz.
  4. 2 ineğiniz olabilecekken devlet başkanlarının 2 ineğinizi alıp kestiği ve ziyafet çektiği, size de "zor zamanlarda proleterya egemenliğine darbe vurulmaması için bununla idare etmelisin" denilerek 1 şişe su verildiği sistem. karşı çıkanlar toplama kamplarında kolhoz adı altında katliama maruz kalır.
  5. iki inekle alakası olmayan ütopya
  6. kapitalizm sizi zenginlerin kölesi yapar, komünizmde ise devletin kölesi olursunuz.


    her ne kadar iyi niyetlerle başlamış olsa da komünizmin neticesi budur. bu yüzden ideal bir sistem değildir. sosyalizm de komünizme evrileceği için o da iyi değildir. kapitalizm zaten iğrençtir. e o zaman neyle yönetilcez gardaş? derseniz, cumhuriyet ve demokrasiyi ideal buluyorum. tabi bir sıkıntı var, demokrasiyi hangi halka uygulayacaksın? komünizmin yıkılışı nasıl tembelleşme ve üretememeden olduysa, bizdeki örneği gibi demokrasinin yıkılışı da cahillikten oldu. evet, demokratik sistemimiz yıkıldı..

    edit: %50'miz sağolsun kurtarıldı.
  7. çevremde eleştirenlerin çoğunun ''das kapital'' bile okumadığını gördüğüm ideoloji.
    edit: imla.
    bb
  8. iki inek örneği üzerinden gidildiğinde; günde 10 kilo süt veren bir inekseniz, günde 2 kilo süt veren inekle aynı şartlarda yaşarsınız.
  9. halk arasında söylenen bir özdeyişe de konu olmuştur:

    "komünizm parayı bulana kadar, feminizm kocayı bulana kadar"