1. 2 yıl önce kaybettiğim dumanım yüzünden şu an zayıf noktamdır.gördüğüm her köpeği beslerim.evimizin etrafında 4 tane sokak köpeği var.bütün mahalle baskılarına karşı , "öldürücem onları" , "zehirleyecem onları" laflarına karşı ayaktayım direniyorum. sizi görünce kuyruğu sağa sola fır fır sallanan bi hayvancıktan ne zarar gelebilir ki ? o sizi seviyor. siz de sevin.
  2. şu dünyada en sevdiğim hayvan. hele yavrularına dayanamam illa kucağıma alıp sevmem lazım. oynamak için deliriyorum onlarla. bi de çok akıllı, uslu hayvanlar. sevildiklerini anladıklarında asla zarar gelmez.
  3. sahiplenmeden önce sadece 1 haftalık deneme süreci yaşamanız gereken bir hayvan.

    hiçbirşeyini aksatmadan bakabildiyseniz alın. ama en ufak birşeyi dahi eksik kaldıysa hayvana yazıktır almayın. daha ilk haftadan eksigi kaldıysa 2. hafta o hayvan bokun içinde yaşayacak emin olun.
  4. etimolojik olarak, köpek sözcüğünün kökeni, köp- fiilinden gelmektedir. ''şişmek kabarmak'' anlamına gelen sözcük, -ek, ekini alarak fiilden isim yapar. köpek, köpük ve göbek bu isimden bazılarıdır.
    eski türk mitolojisinde kutsal olan, tüylü ve çok kıllı kutlu olan köpeğin ismi ''barak''tır.
    bugün ''burak''isimli tanıdıklarınızın hepsi, bu köpeğin adını taşır.


    her neyse, olaya kur-an noktasından bakarsak, kuranda köpeğin yaradılışı şöyle ifade edilmekte,
    şeytan, henüz can üflenmemiş adem bedenine tükürür, bu tükürme ile birlikte allah kızar ve cebraile derki çabuk kaldır şunun tükürüğünü. cebrailde ademin bedendeki şeytan tükürüğünü kaldırır.
    o tükürük köpeğe dönüşür.
    ---köpek, şeytan tükürüğünden meydana geldiği için, salyalı bir hayvandır. saldırgan ve ısırgandır. bu onun şeytani özellikleridir.
    ---ancak, ademin etinden yaradıldığı içinde insana yakın ve sadıktır.
    ---ona cebrail dokunduğu için geceleri uykusuzdur.


    yunan mitolojisinde, artemisin arkadaşıdır.
    homeros destanında ''argos'' koruyucu ve kollayıcıdır.
    “kerberos” cehennem bekçisidir.
    türklerde 12 hayvanlı türk takviminde 11. aydır.
    tatarlar, kırmızı köpekle bir prensin türemesinden üremiş ve çoğalmış bir halk olduklarına inanmışlardır.
    kanarya adası yerlileri, köpekleriyle gömülmüştür.
    hamile bir kadın öldüğünde ise iki ruh taşıyacağından iki köpekle gömülmüştür.
    eski hintlerde köpek öldürmenin cezası ölümdür.
    daha da sayardımda yeter...
  5. insanla en uzun süredir en yakın yaşayan hayvanlardan biri.

    korkanları anlıyorum. insanlar karanlık yada yüksekten de korkabiliyor.birçok etki fobi gelişmesine kaynaklık edebilir .

    lakin unutmayın. insandan daha korkunç bir canlı yoktur. bunu klişe diye söylemiyorum. yıllardır , doğa sporları ile uğraşırım kamp yaparım vs . gerek ben gerek benzer uğraşları olan insanlar , doğada en çok insanla karşılaşmaktan korkar . zira özellikle doğada , doğanın şartlarına uyarsanız saldırı ile karşılaşma ihtimaliniz hayli düşüktür. bu köpek için de geçerlidir. tabi bu canlı bir insan tarafından vahşileştirilmiş , ruhsal yapısı bozulmuş vs olabilir . ki asıl tehlike buradadır .

    ayrıca son zamanlarda köpeklerin sadece koklayarak kanseri teşhis edebildiği yönünde ciddi bulgular olup. birçok üniversitede(yurtdışında) bu yönde araştırmalar devam etmektedir. bu konuyu googlelayarak birçok makale ve videoya ulaşabilirsiniz.
  6. yetiştirmeye bakar herşey tıpkı insanlar gibi ..
    belit
  7. köpek kelimesinin kökü 'köp' kelimesidir ve kabarık anlamına gelir. köpekler de tüylü ve kabarık olduklarından dolayı köpek olarak anılmışlardır. eş anlamlısı ve türkçesi için (bkz: it) . ama ülkemizde hakaret olarak kullanılmaktadır.
  8. yıllar önce bir kitapta okumuştum adını şimdi hatırlayamıyorum.
    rivayete göre hz adem yaratıldığında allah şeytandan hz. ademe secde etmesini ister. şeytan da ben ateşten yaratıldım o topraktan ben ondan daha üstünüm ona secde etmem der ver hz ademin üstüne tükürür. iste o tükürüklü toprak ademin üstünden alınır ve bu kısımdan köpek hayvanı yaratılır.
    bu temizlenen tükürüklü kısım insanda göbek deliğini oluşturmuştur. ve köpeğin insana sadık olarak bilinmesinin sebebi de bu hammadde insanla benzer olduğu için.
    yani kitapta böyle olduğu yazıyordu ne kadarı doğru orasını bilmiyorum.