1. güzel canlılardır.
  2. ''köpekler candır'' yav he he (bebeğe saldıran köpek içerir)

    güvenmiyorum ve sevmiyorum. bildiğin vahşi hayvan lan bunlar, bir de sokaklarda fink atıyorlar. şimdi derler ki sen bir şey yapmazsan onlar hiç yapmaz. he a.k benim götüm çıkıyor köpek korkusundan işim gücüm yok beni düşman bellesin diye onla uğraşacağım^:kafa iyiymiş^

    tanım: insandan sonra dünyanın en pislik canlısı
  3. insanla en uzun süredir en yakın yaşayan hayvanlardan biri.

    korkanları anlıyorum. insanlar karanlık yada yüksekten de korkabiliyor.birçok etki fobi gelişmesine kaynaklık edebilir .

    lakin unutmayın. insandan daha korkunç bir canlı yoktur. bunu klişe diye söylemiyorum. yıllardır , doğa sporları ile uğraşırım kamp yaparım vs . gerek ben gerek benzer uğraşları olan insanlar , doğada en çok insanla karşılaşmaktan korkar . zira özellikle doğada , doğanın şartlarına uyarsanız saldırı ile karşılaşma ihtimaliniz hayli düşüktür. bu köpek için de geçerlidir. tabi bu canlı bir insan tarafından vahşileştirilmiş , ruhsal yapısı bozulmuş vs olabilir . ki asıl tehlike buradadır .

    ayrıca son zamanlarda köpeklerin sadece koklayarak kanseri teşhis edebildiği yönünde ciddi bulgular olup. birçok üniversitede(yurtdışında) bu yönde araştırmalar devam etmektedir. bu konuyu googlelayarak birçok makale ve videoya ulaşabilirsiniz.
  4. yetiştirmeye bakar herşey tıpkı insanlar gibi ..
    belit
  5. şu dünyada en sevdiğim hayvan. hele yavrularına dayanamam illa kucağıma alıp sevmem lazım. oynamak için deliriyorum onlarla. bi de çok akıllı, uslu hayvanlar. sevildiklerini anladıklarında asla zarar gelmez.
  6. köpek kelimesinin kökü 'köp' kelimesidir ve kabarık anlamına gelir. köpekler de tüylü ve kabarık olduklarından dolayı köpek olarak anılmışlardır. eş anlamlısı ve türkçesi için (bkz: it) . ama ülkemizde hakaret olarak kullanılmaktadır.
  7. yıllar önce bir kitapta okumuştum adını şimdi hatırlayamıyorum.
    rivayete göre hz adem yaratıldığında allah şeytandan hz. ademe secde etmesini ister. şeytan da ben ateşten yaratıldım o topraktan ben ondan daha üstünüm ona secde etmem der ver hz ademin üstüne tükürür. iste o tükürüklü toprak ademin üstünden alınır ve bu kısımdan köpek hayvanı yaratılır.
    bu temizlenen tükürüklü kısım insanda göbek deliğini oluşturmuştur. ve köpeğin insana sadık olarak bilinmesinin sebebi de bu hammadde insanla benzer olduğu için.
    yani kitapta böyle olduğu yazıyordu ne kadarı doğru orasını bilmiyorum.
  8. dünyanın en güzel hayvanı. onu okşayıp sevmek, ona sarılmak insana bambaşka bir huzur veriyor. size karşı bir bebekten bile daha saf duygularla yaklaşıyor. şimdiye kadar kendin bakma fırsatı bulamadım. komşumun köpekleriyle oynadım hep, şimdi de kampüsteki köpekleri gördükçe seviyorum yanımda varsa yemek veriyorum. onların sevgiye bizden daha çok ihtiyacı olduğunu unutmayın. sokakta gördüğünüz bir köpeği kovmak yerine (madem sevmek istemiyorsunuz) yanından sessizce geçin. en azından rahatsız etmeyin.

    bir de bazıları müslümanın evine köpek girmez, yok köpeğin olduğu yere melek gelmez gibi şeyler söyleyerek köpekleri sevmemek için bahane bulurlar. tarihten bir örnek vermek gerekirse, söylenen o ki hz. muhammed mekke'ye ordusuyla yürürken yol üzerinde yavrusuyla uyuyan bir köpek görmüş. ve onları rahatsız etmemek için ordunun yolunu değiştirerek şehre başka yerden götürmüş. böyle bir peygambere inanıp köpeklere kötü bakan insanın inancından şüphe ederim. sen ne kadar bağlısın derseniz. en azından hayvanları ve insanları seviyorum, onlara kötü davranmıyorum. dinci takılan çoğu kişi bu gibi şeylerden çok uzak.

    neyse dağıldı konu. kısacası sevin onları. bağrınıza basın. bir hevesle petshoptan alıp sonra sokağa bırakmayın. onlara yapacağınız en büyük kötülük olur bu. bakamıyorsanız bakabilecek birine verin ama asla terk etmeyin.
    jimi
  9. sevenlerinin white god isimli filmi izlemesi gereken canlı