1. 24 aralık 1865 abd'de tennessee'de kurulan siyahi karşıtı aşırı faşist terör örgütü. amerikan iç savaşı sonrasında siyahilerin kazanmaya başladığı haklara, özgürlüklere ve siyah - beyaz eşitliğine karşı çıkmışlar. bi de bunlar beş portakal çekirdeğini zarfın içine koyup kurbanlarına yollarlar, öldüreceklerini bildirirler. hikayesi de vardı bunun.
  2. bu örgüt, siyahileri hiç sevmez. ilginç de şapkaları vardır artık adı ne hikmetse. ırkçılardır anlayacağınız, zaten belirtilmiş. benim fikrimi soracak olursanız, bunlar babadan oğla nesil galiba diye başlar, devam eder.
  3. 1800'lerin sonunda kurulan ve hızla yayılan ırkçı örgüttür. kısaltması kkk’dir. bu örgütün önünü alabilmek için dönemin abd başkanı ulysses s. grant'in talebiyle enforcement acts adı verilen kanunlar çıkartılmış ve eyaletlerin siyahi vatandaşların haklarını korumaması halinde federal hükümete harekete geçme yetkisi verilmiştir. böylece örgütün ilk dönemi sona erdirilmiştir.

    örgütün yeniden yayılmasına sebep olan önemli olaylardan biri 1915 yılında d. w. griffith’in kkk’yi öven the clansman adlı kitaptan sinemaya aktardığı the birth of a nation^:the birth of a nation - d. w. griffith^ filmi olmuştur. 1930’lardaki düşüşüne kadar milyonlarca kişi kkk’ye katılmıştır. bu tarihten sonra üye sayısı ciddi anlamda azalsa da günümüzde first amendment sayesinde hala varlığını sürdürmektedir.

    (bkz: aryan brotherhood)
    (bkz: new black panthers)
    (bkz: westboro baptist church)
    (bkz: the most hated family in america - geoffrey o'conner)
    (bkz: america's most hated family in crisis - emma cooper)
    (bkz: skinhead)
  4. 1860'larda, konfederasyon eyaletlerinde kurulmuş olan gizli örgüt. beyazların siyahlarla eşit yaşamayı kabul etmemelerinden kaynaklanan anlaşmazlıklar sonucu kurulan örgüt, zencilere karşı yapılan sayısız şiddet eylemleri ve linç etme olaylarının baş sorumlusudur. 1960'lardan bugüne, içlerinde birçok amerikalı devlet adamının da bulunduğu örgüt, hala aktif durumda ve eski gücünü korumaktadır.
    pavk
  5. irkcidan da otedir bunlar isimlerini her duyduğumda aklıma direk beyaz kukuletalar gelmektedir.