1. ingiltere’nin keele üniversitesi’nde yapılan araştırmada, gönüllülerin küfür ettiklerinde acıya daha çok dayandıkları görülmüş.


    ebelerin kadınların doğum sırasında küfür ettiklerini ve bu durumun kendisini düşündürdüğünü belirten dr. stephens, eşinin de kızlarını dünyaya getirirken küfür ettiğini ve sonrasında bundan utanç duyduğundan yola çıkarak bir araştırma yapmaya karar vermiş.

    araştırmacılar, deneklerden kendi seçtikleri küfürleri ederken ellerini buzlu suyun içinde mümkün olduğunca uzun süre tutmalarını istemişler. bilim adamları, deneklerden daha sonra aynı işi küfür etmeden bir masayı tarif ederek yapmalarını talep etmişler. araştırmada, gönüllülerin küfür ederken ellerini buzlu suyun içinde ortalama 40 saniye daha uzun süre tutabildikleri görülürken, daha az acı çektikleri belirlenmiş.

    araştırmaya başkanlık eden dr. richard stephens, bulguların küfür etmenin tüm dünya dillerinde niye aynı olduğunu açıklayabileceğini belirterek, "küfür etmek dilin duygusal bir biçimi ve insan dil olgusunda evrensel bir yeri var" demiş.

    bilimsel bir araştırmaya da dayandırdığıma göre artık küfrettiğimde ayıplar bakışlar atmayınız lütfen.
  2. şimdi bu diyeceğim bilimsel değildir muhtemelen ama bir yerden duymuştum (o yüzden doğruluğunu garanti edemem ancak gördüğüm örnekler var)

    ; küfretmek beyinin konuşma merkezinden idare edilmiyormuş, konuşma merkezi hasarlı olan kişiler de bu yüzden konuşamasa bile küfür edebiliyormuş...

    bilişsel gelişim geriliği olan bir kuzenim var. çok az kelime söyleyebiliyor, konuşamıyor. ama bir yerden duyup öğrendiği küfürleri (salak,manyakla başlayan ve ana bacı şeklinde devam eden bir yelpazede) bir güzel çıkarıyor dilinden şaşarsın.

    kafam almıyor açıkçası. anne bile diyemezken dümdüz küfür edebilmesi çok garip. bir de her şeyi tüm konuşmaları duyuyor, tanık oluyor, eğitim de alıyor bununla ilgili ama diğerleri yokken küfür var. bir de o öğrendiği cümlenin küfür olduğunu nerden anlıyor beyin de sonra kullanabiliyor...

    kafam cidden almıyor. bilen biri çıkarsa beni bir aydınlatsın. ben de cümle sülalemi bu konuyla ilgili aydınlatayım.
  3. ruhun yelpazesidir.

    ama ağzından küfür düşmeyen insanlar aşırı itici geliyor. hele de sevgilileriyle koymalı moymalı küfürlü şakalaşan insanları görünce hayatı sorguluyorum. küfürle cilveleşme mi olur?hadi cilveleştin, iyi bir halt yemişssin gibi ekran görüntüsü alıp internette yaymak ne?
  4. jir
  5. küfür: (ar.) inkâr etmek.
    ayrıca (bkz: sövmek)
  6. bazen cok kullanmak istiyorum, dilimin ucuna kadar geliyor. ama ucu hep kadinlara dokundugu icin, bircok kufurun temeli kadinlar üzerinden oldugu icin kullanmiyorum. daha dogrusu kullanamiyorum. bir gun ciddi ciddi oturup salaktan daha kuvvetli ve o.ç gibi cinsiyetci olmayan küfür türetme çabam olmustu. tabi bu girisimim husranla sonuclandi. üretemedim.
  7. şiddetin başlangıç eylemidir.
  8. bu aralar bayağı azalttığım eylem.
  9. bu yaşıma kadar yapmadığım eylem düşünebiliyormusunuz küfür etmem için para bile teklif eden olmuştu...
  10. fiziksel şiddetten bahsedersek başlangıç eylemi küfür değildir. hatta küfürün çoğu zaman fiziksel şiddeti engelliyici özelliği olduğunu düşünüyorum. tabii bunu karşı tarafın yüzüne değil de kendi kendine edilen küfür için söylüyorum. yoksa direkt karşı tarafa yüz yüze söylüyorsanız bu da psikolojik şiddete girer. mesela bana durmadan defalarca istemediğimi söylememe rağmen spam mesaj atan şirkete attıkları her mesajda sövüp hırsımı almasaydım muhtemelen gidip ilk gördüğüm mağazalarının camını çerçevesini indirirdim.