1. bu başlık da mı bulunamadı ? Neler oluyor bu sözlüğe ? Zamanın değerini de mi unuttuk ? Of. Hiçbir şey eskisi gibi değil. Mesela bu yazı da öyle. Zamanında yazılmamış bir yazı bu arkadaşlar. Kum saatinden kumlar döküldü de ben kum denizinde tanelere bakıyor, onların eksiklerini tamamlamaya çalışıyorum. Kumumum üstüne kumlar düşmüş, olur mu eskisi gibi ? Olmaz olmaz biliyorum.

    Şimdi ilk aklımdayken bu yazı için tüm sözlüklerdeki kum saati başlıklarını okumuş, içinde kum saati geçen şiirleri okumuş ve şarkıları dinlemiştim. Sözlükte okuduklarımı direkt buraya yazsam hırsız olacağım. Farklı cümlelerle anlatsam taklitçi. Yazmazsam da bunu okumayacaksınız belki. Ya arkadaş merak ediyorsan bak kum saatinden ne öğreneceğim ulan deme zaman bu, şakaya gelmez. Tik tok ile anlayamadığın o geçişi, o gidişi kum saati gösterir sana. - Mesela kum saatini yan koyunca sonsuzluk işareti oluyor. Zaman duruyor sonsuzluk oluyor. Ben çok şaşırmıştım şahsen. -

    Benim için kum saati mi ? Hiç birisi değer verdiği için, birisine özel geldiği için bir şeye değer verdiniz mi ? Vermedim demeyin ya da verilmez demeyin. Ben hayatta yalnızken bile yalnız olunamayacağını düşünüyorum. - bu ayrı bir konu - İnsan en azından yalnız olmamasını kendisi seçmeli. Ben de öyle yapmıştım. Kadıköy sokaklarında kum saati arayan adam olmuştum bir günlüğüne. Bulmuştum da tabi ki - kadıköy sizi yarı yolda bırakmaz - . Pek içime sinmemişti, çünkü üstünde 15 dk yazıyordu. Ben zamanı bilmek istemiyordum ama. Sadece geçtiğini ve bir gün geçecek bir vakit dahi kalmayacağını unutmak istemiyordum. Onun için kum taneleri ve bir insan yeterliydi. - biraz da akıl - Taneler anıları, insan da anlamı olurdu yaşamın ve sonuçta ortaya bir yaşam çıkardı. Fakat iyi çıkardı. Kum saatinin inceldiği yerde karar veren insan huzurlu karar verirdi. Kum taneleri rahat geçerdi. İyi olurdu o vakit.

    Kum Saatinin Yapılışı

    dipnot : sözlerini nejat işlerin yazdığı ve teomanın seslendirdiği bir şarkı da var haberiniz olsun canlar.
    Şarkı