• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.00)
kupa kızı - başar sabuncu
zengin bir erkekle evlenen nilgün (müjde ar) cinsel bakımdan bunalımlar içindedir. kocasıyla anlaşamaz, kendisini cinsel yönden soğuk zanneder. ikili bir yaşam sürmeye başlayan nilgün, belli saatlerde saygın bir ev hanımıdır, belli saatlerde de fahişelik yapmaktadır; tanınmış bir randevu evine, öncelikle meraktan, sonraları isteyerek gider. bu evde nilgün'e bir serseri musallat olur, bir gün de kocasının bir arkadaşı ile karşılaşır. bu yüzden korkup işi bırakır. evine döner. artık kocasıyla beklediği mutluluğa kavuşacaktır.


  1. kupa kızı, luis buñuel'in belle de jour (1967; gündüz güzeli) filminin türk uyarlaması olan, yönetmenliğini ve senaristliğini başar sabuncu'nun yaptığı 1986 tarihli sinema filmi. kupa kızı, başar sabuncu'nun çıplak vatandaş 'tan sonra ikinci sinema yönetmenliği denemesi. başrolde bir catherine deneuve olamasa da son derece başarılı bir gündüz güzeli olan müjde ar var.

    evliliği ve aşkı ayrı kefelerde tartan bir kadın olan nilgün kocası enver’e olan içten sevgisine karşın duygusal yaşamıyla bedensel yaşamını hayatında birleştiremez bir türlü. bu durumdayken gittiği her köşede, her aynada karşısına dikiliveren gizemli bakışlı diğer nilgün’ün yani kupa kızı’nın karanlık dünyasının ardına takılarak ürkütücü bir yolculuğa çıkar. bütün bunlar, bir bakıma kimliğini, kişiliğini, yaşayamadığını keşfetmeye dair gündüz düşleridir.

    sitedeki filmlere bakarsanız türkiye sinemasının son derece zayıf olduğunu siz de fark edersiniz kolayca. yüzlerce film var üzerine konuşulması gereken bence. önemli ve çarpıcı filmler var. kendi adıma bir oyuncu olarak müjde ar'ı çok severim. zamanına göre çok iddialı filmlerde oynamıştır. fırsat buldukça diğer filmlerini de girmek istiyorum.
  2. aysel gürel'i oyuncu olarak izlememizi sağlayan film.

    kızı müjde ar'ın canlandırdığı "nilgün" karakterinin annesi rolündedir. iş bitiricidir.