1. isrâ suresi 15. ayet ''kim doğru yola gelirse sırf kendi iyiliği için gelir. kim de saparsa ancak kendi aleyhine sapar. hiçbir günahkar başkasının günah yükünü çekmez. ''

    kafirun suresi 6. ayet ''sizin dininiz size, benim dinim banadır.''

    okuyun işte, ister ibadet etme için oku ya da sadece kitap okumak için oku. mutlaka kendinden bir şey bulursun.
  2. bu platformda kitap başlıkları yazarıyla birlikte açılmıyor muydu diye sorgulatan kitap. yazarını bilmiyorsanız çok ayıp.
  3. içinde bol bol çelişkili ayetler bulunan, yüksek perdeden konuşan, sadistçe ve eril olan tüm zamanların kitabı.
    kahve
  4. eğer bu kitap olmasaydı, hatta diyeyim ki eğer hiç bir din dünya üzerinde varlığını sürdürmeseydi, yine de bulunduğumuz dünya düzeninin çok fazla değişeceğini sanmazdım. yukarıda bi' arkadaş yazmış sistem her türlü işler. doğru sadece kendisine yeni bi' nesne bulması gerekirdi.

    mesela futbol, şimdilik dinin yancısı tarzında ilerliyor. belki din olmasa birinci önceliğimiz olurdu.

    hatta belki de üstü kapalı olmak yerine dinin yokluğunu fırsat bilip, afyonumuzun para olduğunu açık açık söylebilirdik.
  5. okuyan insanların büyük kısmının oku emrini yanlış anlayıp, ana dillerinde değil, hiçbir şey anlamadıkları bir dilde okuduğı kitap. bir de açıp türkçe okuyunca laf eder bunlar. allah'ınız türkçe bilmiyor mu sizin? neden geçersiz olsun namaz kılarken duayı
    türkçe okuduysam?
  6. (bkz: #216849) hayatta her bireyi her metini her bireyi kilavuz olarak algilayabilirsiniz. sizin zihninizle, bakis acinizla, yetistirilme tarzinizla ilintilidir. yeteri kadar edebiyat(dil cambazligi) ve metafor sevginiz varsa her biseyi bas taci edebilirsiniz.

    altin oran gibi dusunmek lazim. ali nesin herhangi bi metinden dilediginiz her sayiyi cikaririm derdi.

    neyse; dedigimiz gibi mantik aramamak lazim inaniyorsak. en nihayetinde, mantik daha cok materyalizmin deneye acikligiyla gelisiyor. bilmeyi yani mantik kurabilmeyi metafizik duzleme cekebilirsek, su noktada mumkun gorunmuyor, kilavuzdan, kilavuz olmanin ululugundan emin olabiliriz.

    kuran topyekun tutarli bicimde uyuldugu taktirde dunyanin en makul metinidir. tipki anayasalar gibi. #216849
  7. okumadan hakkında atıp tutan insan çoktur.
  8. agnostik ve bir tanrıya inanmayı gerçekten çok isteyen bir insan olarak, bu aralar beni detaylı araştırmalarla en fazla meşgul eden bir dinin, kutsal kitabı.

    inanmak istiyorum derken, toplum baskısından dolayı diye düşünülmesin. sadece bir şeylere inanmak, şimdiki boşluğumdan çok daha kolay olurdu. bir yerden sonra mantığımı geride bırakmam gerekecek sanırsam.
    isk
  9. inanan arkadaşlar ile kitap içerisinde geçen doğu'da ve batı'da buluşmak istediğim kitap.

    varsa öyle bir yer, kalkın gidelim gençler.