1. günümüzdeki "kadın hakları" kisvesi altında sunulan hangi durum yeterli görülür de kuran'daki kadın meseleleri ile kıyasa sokulur diye üzerinde düşündüğüm kitap.

    öncelikle günümüzün seküler dünyasında kadın haklarını geçtim kadın kavramı çok kötü bir vasatlıkta ele alınıyor. bunu yılların aktivist feministi olarak diyorum ve o sahada verdiğim onca emeğe şu an acıyorum. kadın hakları dahi erkekler tarafından inşa edilmişken ve eninde sonunda kadın cinsini nesneleştirmekten öteye gidemezken bu durumu sadece "çağdaş" olduğundan dolayı şimdiye kadar ki en iyi durum olarak gören zihniyete hayretle yaklaşıyorum. mesele yine şuna geliyor bu insanlar sahip oldukları akıllarını ve haiz olduklarını bilgiyi o denli yüceltiyorlar ki bunlar içindeki çarpıklığı göremiyorlar. sözün özü biraz daha araştırın gençler, şimdinin nesne haline getirilemeye çalışılan kadını ile (iş başvurusunda dahi "prezentabl" olmanız bekleniyorsa, yüksek lisans alımında hocanız "temsil yüzümüzün daha bakımlı olmasını bekleriz" gibi bir cümle kuruyorsa bana aksini iddia etmeyin. hayır bunlar türkiye'den örnekler değil, dünyanın en özgür ülkelerindeki durum bu) islam'daki kadını biraz daha araştırıp karşılaştırın. önyargısız yaklaşıldığında hangisinin kadını en özgür hissedeceği alanı sunmuş olduğunu göreceksiniz.

    tavsiye video: "islam in women" by fadel soliman
    youtube'da var aynen bu isimle. şimdilik aklıma gelen bu. geldikçe yazarım belki.
  2. işbu kitap ile ilgili iki ihtimal var; birincisi sadece erkeklere sesleniyor olması, ikincisi ise hem erkeklere hem kadınlara sesleniyor olması.

    "kadınlarınız" diye hitap ederken bu iki ihtimali de düşünmenizi rica ediyorum; ya sadece erkeklere seslenip kadınları insan yerine dahi koymuyor. ya da kadınların sahip olduğu kadınlardan bahsediyor (uu beybi)

    daha seslenirken dahi adam yerine koymadığı "kadınlarınıza şöyle yaklaşın böyle yaklaşın" diye seks talimatları veren ve "itaat" etmedikleri zaman nasıl cezalandırılacaklarını anlatan kitaptır.

    bu kitaba göre yönetilen toplumlar kadınları en iyi durumda erkeğin yarısı olarak görürler. birçok islam toplumunda bırakın okumayı, tek başına araba kullanması dahi yasaktır.

    kadınların okuması, oy kullanması, seçilmesi, seçilse de meclise girmesi dünyanın medeni kısımlarından yüz (100) yıl sonra ite kaka olurken, lisansı bitirip yüksek lisans mülakatına salağın birinin ettiği laf yüzünden kadına değer verdiğine inanacağımız kitap.

    peki bu kitaba inanların kız çocuklarının okuması için uğraşan 14 yaşındaki kızı başından vurduğu din hangi kitabın dini?

    peki taşlanarak hunharca öldürülen, köle pazarlarında 50-100 dolara satılan kız çocuklarını satan şerefsizlerin dini hangi kitabın dini?

    peki tecavüz vakarının zirve yaptığı coğrafyada hangi kitap, hangi din hakim?

    peki kadına biçtiği rol bir adamın üçüncü dördüncü karısı olma, mehiri neyse eline verip sokağa atma hakkı tanıyan din hangi kitabın dini?

    çok mu beğendin canım islam'ın kadına verdiği değeri? o zaman varsa şekliniz, rakka'ya bekleriz

    cevap editi: inananların iddialarına verilmiş yanıtlardır. ona göre okuyunuz.
  3. bakara 187'nin emrini dünyanın çeşitli yerlerinde yerine getirecek müslümanlar aranıyor;

    işte o emir;

    "tan yerinde beyaz iplikle siyah iplik ayırt edilinceye kadar yiyin için, sonra da orucu geceye kadar tamamlayın…" bakara 187 (5)

    şimdi madem bu emri veren sonsuz ilim sahibi, herhalde ortaokul coğrafya konularını gayet iyi biliyor ve bu emri ona göre veriyordur. ne oldu bebeğim, şüpheniz mi var?

    şimdi bu emri güneşin üzerinde 2 ay batmadığı şehirlerde uygulayın lan!

    ne oldu, zorunuza mı gitti 2 ay aç susuz kalmak? kıvırmaya mı başladınız? "en yakın şehir" falan diye bık bık etmeyin, 250 bin kişilik şehirler var bu durumda; bu kitap indiğinde o kadar büyük şehir yoktu.

    zor mu geldi canlarım? kıyamam...
  4. bir çok bilimsel mucizeler içerebilen kitaptır.

    !---- spoiler ----!

    ahzab - 50:
    "ey peygamber! mehirlerini verdiğin hanımlarını, allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. bir de peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. allah bağışlayandır, merhamet edendir.

    !---- spoiler ----!

    örneğin bu ayet; peygamberin akrabalar dahil bulduğu her kadınla ilişkiye girebileceğini anlatmak için değil, ebced hesabı ile nötron yıldızlarının çevresine yaydığı enerjinin dalga boyunun alabileceği 10 üzeri maksimum rakam olan 48 sayısını elde etmek içindir. bilmemek de ayıp öğrenmemekte.
  5. örneğin foucault'un sarkacı daha ilginç bir kitap. her şeyi okumaya vakit yok. seçici olmak gerek.
    mutlu
  6. bu platformda kitapların başlıkları yazarlarıyla birlikte açılıyordu. ne oldu yazarını bilmiyorsanız ben söyleyeyim. muhammed isimli biri.