1. mutlu
  2. islam tanrısı ''allah'' tarafından gönderildiğine inanılan kutsal kitap.

    (bkz: tanrı)

    edit: arkadaş bu entry'nin neyini eksiliyorsunuz? bu nasıl bi' tahammülsüzlük yahu. tanımda mı yapmayalım?
  3. okumadan hakkında atıp tutan insan çoktur.
  4. okumadan müslümanlığı 'ölümüne' savunan insan çoktur.
  5. inandığım ve kutsal gördüğüm mukaddes kitaptır.
  6. didaktik bir üslupla yazılan kitap.
  7. '' allah size kitab (kur'an)da: «allah'ın âyetlerinin inkâr edildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğiniz zaman, başka bir söze geçmedikleri müddetçe, o kâfirlerle oturmayın. aksi halde siz de onlar gibi olursunuz» diye hüküm indirdi. muhakkak ki allah, münafıkların ve kâfirlerin hepsini cehennemde toplayacaktır.''( nisa,140).

    inançlı arkadaşlar için söylüyorum bunu: lütfen kendinizi bazı insanlara islamın hakk dini olduğuna inandırmak için boş yere yormayın. tartışmaya girmeyin. çünkü '' bir kur'ân ki, onunla dağlar yürütülse veya onunla yer parçalansa veya onunla ölüler konuşturulsa (o yine bu kur'an olurdu). fakat emir bütünüyle allah'ındır. iman edenler, kâfirlerden ümit kesip daha anlamadılar mı ki, allah dileseydi, elbette insanların hepsine toptan hidayet buyururdu. o küfürde direnenlerin kendi sanatlarıyla başlarına musibet inip duracak, ya da yurtlarının yakınına konacak. nihayet allah'ın vaadi gelecek. muhakkak ki, allah vaad ettiği zamanı şaşırmaz.'' (ra’d / 31)

    okunduğunda insanın içini huzurla dolduran muazzam bir kitap. çünkü ''bunlar, iman edenler ve gönülleri allah'ın zikriyle sükûnete erenlerdir. bilesiniz ki, kalpler ancak allah'ı anmakla huzur bulur. ''(ra'd-28 )
  8. "ıkr-a bismi"
    okumayı emrediyor; tercümelerini gözettigim kadarı ile.
  9. diger kutsal kitaplar gibi nasil "insan" olunurun anlatildigi kitap(ibadet kisimlarini disarda tutarak soyluyorum). malum turumuzun hep bi gudulmeye ihtiyaci var.
    not: bu kitaba inanip da bu kitaba dayandirilarak yapilan zulumleri de hala anlayabilmis degilim
    bragi
  10. islamiyetin kutsal kitabı.

    siteye ilk üye olduğumda kur'an-ı kerim ile ilgili ağır sözler edildiği için cevap niteliğinde bir yorum girmiştim ve bu yorum 2 yıl sonra, sanırım bu yorumu girmeme sebep olan yorumlarla birlikte, silinmiş. normalde cevap şeklinde yorum girmeyi sevmiyorum ama o an iş o noktaya gelmişti. tanım eklediğime göre sanırım yorum artık kurallara uygun. yorumun orijinal halini aşağıda spoiler olarak bırakıyorum.

    !---- spoiler ----!

    sen hem inanma, hem aşağıla, hem de gel konuyu aç ilk sıraya yaz. derdin nedir diye sorarlar adama. burası iyi mekan hoş mekan dendi diye burayı da kutuplaştırmak için mi böyle toplumun çok büyük bir kutsalını aşağılama ve asılsız şeylerle itham etme yoluna gidiyorsunuz? ekşi sözlük'ün pr ekibi misiniz yoksa?

    size tavsiyem, evde kalabalık bir şekilde televizyon izlenirken gidip televizyonun fişini çekin. böylelikle topluma açık alanlara bulaşmadan dikkat çekme krizinize bir nebze de olsa derman bulabilirsiniz.

    düzeltme: yazım hatası ve ekleme

    !---- spoiler ----!