1. 90'larda kurulmuş güzel rock grubu. En önemli iki özelliği ülkedeki en iyi müzik yapan gruplardan birisi olmak ve asla ünlü olamamaktır. Son albümleri "sahip"le beraber 4 tane albümleri ve sayılarından tam emin olamadığım birkaç singleları bulunmaktadır.

    İlk albümlerindeki şakacı tavır üzerlerine yapıştığından beri ne yapsalar "gerçek kurban bu değil abi yea" geyiğini yıkamamışlardır. Bu da onların laneti oldu diyebiliriz.

    Hepsi kendi alanlarında gayet başarılı olan 4 adamdan oluşan grup 2006 gibi sanırım bir dağılıp tekrar birleşti kısa süre sonra. O ayrılık döneminde davulcu burak athena ile çalıştı, solist deniz ise panik isimli deli divane bir grup çalışması yaptı. Bass gitardaki kerem ve elektrodaki diğer Kerem'in de bildiğim kadarıyla bir sürü başka sanatçıyla çalışmaları bulunmaktadır.

    Bir de burak'la twitter üzerinden saçma sapan bir anım vardır onu da yazayım:
    Burak- (bir şeye sinirlenmiş sanırım) arkadaşlar tüm albümleri internetten indirin, sallayın şarkıcıları falan
    Ben- abi bari sizin albümleri indirmesinler
    Burak- onları da indirin, hatta kartonet isteyen olursa ona da ben gönderirim

    son emir
  2. başarılı, ne yaptığını bilen bir yapıya sahip türk efsane rock grubu. özellikle "kurban" "insanlar" ve "sahip" albümleri favorimdir. geriye bir tek "sert" albümü kalıyorr ki onu da içindeki barış manço ve cem karaca coverları dışında pek içime sindirebilmiş değilim açıkcası. benim için lise yıllarımın vazgeçilmezi hala da severek dinlediğim gruptur. sözleri ve soundu gerçekten tatmin edici, özellikleri sözleri düşünmek isteyene düşündürücüdür ben sözüyle ilgilenmem benim için önemli olan sounddur derseniz o da oldukça güzeldir.
  3. 2005 çıkışlı "insanlar" albümü bu ülkede rock müzik adına yapılmış en iyi 2 albümden biridir.

    diğeri;

    mor ve ötesi - dünya yalan söylüyor (2004)
  4. 2010'da çıkardıkları "sahip" albümünü ilk dinlediğimde pek beğenememiş, kurban için fazlasıyla 'sert' bulmuştum fakat 7 yıl sonra aslında türk rock tarihi için acayip bir iş yaptıklarını fark ettim. son 2 aydır durmadan bu albümü dinliyorum. ayrıca albümdeki parçaların sözlerine dikkat edildiğinde ''geleceği mi gördün be deniz?" diye bağırası geliyor insanın.
    kurban grubu bu ülkedeki sanat için bir umut ışığıdır, yıllardır da yürüdükleri yoldan şan, şöhret ve para için dönmemişlerdir. değeri elbette çok sonradan anlaşılacaktır.
    tabii yine de insanlar albümü kendileri için en iyi hatta bu ülkede şimdiye kadar yapılmış en iyi rock albümü olabilir. bütünüyle bir albüm olarak 'insanlar'ın üzerine hem söz hem sound olarak çıkabilen bir türk rock albümüne henüz denk gelmedim.
  5. yorumları iyi
    yosma’ları güzeldir
    parov