1. türkiye cumhuriyeti'nin asimile ettiğini düşünmüyorum. bence dil konusunda ayrılıkçı, birlik, bütünlük bozacak propagandalara alet edilmeyecekse kürtçe'nin kendisini muhafaza etmesi ve geliştirmesine olumlu bakıyorum.
    ama eğitim kurumlarında dil konusu suistimal edilmemelidir. her türkiye cumhuriyeti vatandaşı türkçe'yi layıkıyla öğrenmeli, dili güzel kullanmalıdır. bu coğrafyada beraber yaşıyorsak ayrıştırmadan içimizdeki kültürlere sahip çıkmalı ve kaynaştırmalıyız. unutmayalım dünya çeşitliliklerle güzel.
  2. kulağıma hoş gelmeyen dildir.

    bir de ortamda hem türkçe hem kürtçe bilen iki arkadaş varsa ve de diğer kişiler kürtçe bilmediği halde bazen kendi aralarında konuşmanın arasında kürtçe konuşuyorlarsa bizi bir tedirginlik alıyor, acaba bu kadar gizlenilecek şey nedir? veyahut bizim duymamamız gereken şey? tabii ki de kendileri aralarında kürtçe konuşmaları değildir bu tedirginlik, bizim bilmediğimiz yabancı bir dil kullanmalarıdır.
  3. yek, dü, se, çahar, penç... diye rakamları saydığımda "aaa, kürtçe biliyorsunuz!" şeklinde karşılamalarla yüz yüze geldiğim dil. oysaki "farsça" olarak saymıştım.

    farsça ile çok fazla ortaklığı olan dil.
  4. kürtçe başlığında kürtlük, kürtçülük tartışması yapmak neyin kafası onu anlamadım ben.

    alt tarafı bir dil. milyonlarca insan tarafından konuşulan, bir kültüre ait canlı bir iletişim aracının böylesine yerilip, ondan bu kadar korkulmasının sebebi nedir ki? kürtçe tıpkı konuştuğumuz diğer diller gibi bir dildir ve isteyen konuşur, öğrenir, okur, yazar. neden bu kadar rahatsız olunuyor ki? ha yok rahatsız olunan şey dilin kendisi değil de temsil ettikleriyse, ona ait olanlarsa ya da kürt milliyetçiliği, faşizanlığıysa eğer, o tartışmanın yeri burası değil, hatırlatmak isterim.
  5. bir dil. bakınız çok ilginçtir; bu dilin yok edilmeye ya da bir halkın asimile edilmeye çalışıldığı gerçeğini inkar etmeye çalışanlar var hala. hayret, başka ülkeler hakkında canavar gibi hak davasından bahsedenler mesele türkiye olunca saçmalıyor.

    ayrıca kürtlere ve onların kültür/dillerine yapılanların soykırım tanımına girebileceğini düşünüyorum. sistematik olarak bir kimlik yok edilmeye çalışılıyor.

    başka bir başlık altında yazdığımı kopyalayayım: delirmiş la bunlar.
    yok