1. bugün çıkan haberlere bakalım:

    21 şubat salı 15:19 hdp'li milletvekili idris balüken ankara'da gözaltina alindi-ht

    21 şubat salı 15:33 bölgesel kürt yönetimi başkani mesut barzani türkiye'ye geliyor-ht

    21 şubat salı 16:09 tbmm hdp eş başkani figen yüksekdağ'in vekilliğini düşürdü-ht

    akp, türkiye devletinin kürtlerle başetmede kullandığı gelenekselleşmiş çarelere başvuruyor; bu sefer coğrafi alanını genişleterek: aşiret reisleri ile al gülüm ver gülüm anlaşma yap, bu anlaşmanın çerçevesi dışında kalanlarının başını ezebildiğin kadar güçlü ez.
  2. sanırım bugün birisi yine emri vermiş.

    21 şubat salı 17:21 hdp genel başkani selahattin demirtaş 5 ay hapse çarptirildi-ht
  3. her halkta olduğu gibi kürtlerinde iyisi kötüsü vardır genelleme yapmak doğru değildir. tüm müslümanlara ışidçi dendiğinde çemkiren halkımız tüm kürtlere terörist demekten geri kalmıyor ama ne samimiyet ne iki yüzlülük.
    bu coğrafyada bizden daha uzun süredir yaşayan türkiye cumhuriyeti vatandaşı olanları vardır.
    aynı şekilde ırk olarak çerkes, laz, abhaz, ermeni,rum din/mezhep olarak alevi, sünni, süryani, ortadoks vs birlikte türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak yaşıyoruz.
    wtf
  4. son 2 yıldır uygulanan politikalarla devlete düşman edilmiş halk, herkes biliyor ki herşeyin sebebi 7 haziran oy kaybıdır, oy kaybının sonucu ise rant kaybıdır. birileri rant için ulkenin 6 milyon oy almis partisine savaş açıyor ve binlerce insanin ölmesini umursamıyor. yıl 2017 ve bazı kafalar hala bu politikanın ülkeye faydası olacağını sanıyor, utanacaklar. son 2 yılımız tarihe utanç yılları olarak geçecek.
  5. zengin mutfakları dışında neden kendilerini, kültürlerini ve adetlerini üstün gördüklerini anlayamadığım çoğunluğunu kabadayıların oluşturduğu ırk. haktan ve özgürlükten bahsederler; üstteki yorumda da değinildiği üzere kadınlarının haklarını çiğneyip geçerler. çelişmeyelim lütfen
  6. eleştirilmeye tahammülleri yoktur ve hemen küfüre sığınırlar. yazık
  7. youreads faşizm gecesine hepiniz hoşgeldiniz. tanım: mezopotamyalı bir halk.

    yahu 'türkiye' diyanet işleri 9 yaşındaki kızlarla evlenin der, 'türkiye' hükümeti ayrılıkçı terör örgütü ile masaya oturur, 'türkiye' kadın mıdır kız mıdır bilemem, kadın olarak sus, kadınlığını bil, o saatte dışarıda ne işin vardı gibi laflar eden yozgatlı 'türklerce' yönetilir, 'türk' milliyetçisi parti islamcı terör örgütü tarafından yakılan 'türk' askerleri önemsemez, toplumu 'türklüğü ayaklarımızın altına aldık' diyenler yönlendirir. altına destek mesajı attığı adam başka başlıkta tecavüze uğrayan kadın için 'adam bir fiske vurmuş mu?' diye trollük yapacak kadar düşkündür.

    hiç utanması da yok. anadolunun ağzına sıçtık demiyor da bu ırk pis diyor. irkın batsın yavrum senin. anadolunun ortasında yaşayan yedi göbekten türkmenim, topunuzdan tiksiniyorum. ne şuursuz insanlarsınız. sizden önceki uygarlıkların mirasına sahip çıkacağınıza yok eden vahşilersiniz de. istanbul'a yaptığınız gibi. tek bildiğiniz ad hominem, trollük, vandallık. insanlar arasındaki tahammülü zorlamak. coğrafya kaderdir çocuklar. bu kafa doğruysa sizler barbar, tecavüzcü, bir arada yaşamayı beceremeyen moronlarsınız birçok halkın gözünde. nasıl bir galaktik ego sıradan bir insanın milyonlarca insandan nefret etmesine neden olur? hani arada biz de çıldırıyoruz da, hiçbir insana değiştirmenin ellerinde olmadığı aidiyetleri üzerinden hakaret etmiyoruz.

    sizi burada konuşturan sözlük yönetiminin ben.. ulan iki tık fazla alacağız diye şu neanderthalleri konuşturuyorsunuz. yazık şu kadar insanın emeğine.

    edit: prehistorik canlıya anadolunun ortasında yaşayan türkmenim diyorum. kendime kürt dediğimi, kaçak elektrik kullandığımı falan sanıyor. sana okumayı öğreteni meslekten atmaları lazım. insana saygın yok anladık, bari okuduğunu anla. 3 cümleden fazla yazınca anlamıyor yeni nesil. yaşlandık azizim.

    edit 2: hızımı alayım. kimi kimin ülkesinden kovuyorsun yavrucuğum sen? yaşın kaç senin? ben bu ülke hala türkiye iken bu topraklarda doğdum. anadolu'nun her yerini avucumun içi gibi bilirim. senin klavye başından kalkıp da çıkmayacağın dağlarda gezdim. ülkemin 10 bin nüfuslu kasabasında çalıştım, nöbet tuttum, emek verdim. ülkemin binlerce insanına emek verdim. devletimin okullarında yatılı okudum. bugün terörist denilen eskinin muteber örgütleriyle mücadeleler verdim, bedel ödedim. pılımı pırtımı toplayacakmışım. kim olduğunuzu sanıyorsunuz yahu siz?

    ülkem benim üzerime tapulu lan. vallahi bak. emek veren herkesin üzerine tapulu. siz kimsiniz?

    edit 3: önyargılı insanlar bu ülkede insana değer verilmediğinden zannediyorlar ki insanı baz alan her eleştiri düşmancadır. hayır arkadaşım, ülkemi yerin dibine sokmuyorum. yerin dibindeki ülkemi başlar üstüne nasıl çıkarabiliriz? tek derdim bu. türkler seve seve kürtlerle, lazlarla, boşnaklarla, arnavutlarla, ermenilerle, hristiyanlarla, pomaklarla vs vs.. yaşamak zorundalar. nasıl iletişim kurup yaşarlar bilemiyorum ama böyle iletişim kuramayarak yaşamaya kalkarlarsa bu ülke paramparça olur. olmasın diye eleştireceksin. hakaret etmeyeceksin, eleştireceksin. hakaret edersen aynı karşılığı alırsın ve tartışma burada olduğu gibi tıkanır.

    kabul et veya etme türk çoğunluğun yönettiği ülkenin hali bu. buradan türkler yönetmesin anlamı çıkmaz. türkler aşağılık bir ırktır anlamı da çıkmaz. aşağılık insanların her toplumda varolduğu gerçeği çıkar. azıcık okuyun, önünüze geleni düşman ilan etmeden önce mesela yaşar kemal okuyun.

    ülkemde insanın pul kadar değeri yok. yaşadığımdan öğrendiğim bu. bu gerçeği tespit etmek türklüğümden utandığımı değil sizin gibi insanların türklüğünden utandığımı gösterir.

    son: sözlük gençlerine tavsiyem. tahminen 2000-2500 arasında halk olan dünyada ancak köyünden çıkamamış cahiller dün kurulan ırkçı parti yöneticileri gibi benimki en iyisi diye tutturur. iyi-kötü halk yoktur. bu sıralamaya tenezzül etmek bile insanlık dışıdır. halkları böyle sınıflamak afrika halklarını emperyalistlere direnemedikleri için aşağılık ırklar olarak, askerlikle, yeni dünya düzeniyle alakası olmayan sıradan bir amerikalı veya yahudiye katil olarak bakmayı gerektirir. öğrenci youser'lara hiç değilse bir erasmus programına falan katılıp iki üç ülke gezmelerini salık veririm. en kötü ülkenizin doğusunu ziyaret etmeye çalışın. gidin mülteci kamplarında yaşayın, sınırda çatışma bölgelerinde çalışın demiyorum. mardin'de büyük milliyetçi etkinliklerimizden arda bıraktığımız son süryani aileleri bulun, ellerinden bir kadeh şarap için, tunceli'de alevi bir aileye konuk olun, ovacık belediyesi'ni ararsanız istediğiniz şekilde ağırlanırsınız. trakya'da pomak bir aileyle oturun, göçlerini anlatsınlar. mikonos türkiye'den ucuz, para denkleştirebilirseniz bir tatil imkanınız olursa adaya geçin, rumları da tanıyın. kktc, gürcistan günlük vizeyle alıyor, gidin o ülkelerde nasıl yaşanıyor, o insanlar da sizin gibi açlık, yoksulluk çekiyor mu, onların da sevdikleri, çoluk çocukları var mı, hayalleri var mı görün. azeri kardeşleri ziyaret edin de modern yaşamak nasıl bir şeymiş, kim daha türkmüş anlayın. köyünüzden çıkın dostlar. türk'ün türkiye'de yaşayana goygoyundan ne olacak, hep beraber alkış mı tutacağız, ne değişecek? sen seninle yaşayanı sevmezsen başkası niye sevsin seni?

    kültürlenin biraz. yoksa sağda solda ırķçılık yapıp "türkçe şiirde kürdistan ismini ilk kez kullanan" şairden alıntılar yaparak komikleşirsiniz. gerçekten 'bilen' insanlar tespit ederlerse bu durumu, çok gülerler sizlere.
  8. yorumumuz silinmiş, üzdünüz. hala ırkçı biziz çok komik. tamam abicim bundan sonra şairlerin siyasi düşüncelerine, etnik kimliklerine bakarak şiirlerini sevip sevmemeye karar vericem çok haklısın. nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama üste çıkmayı her yerde başarıyor sizin gibi insanlar, tebrikler

    he bu arada önceki entryleriniz ve birbiriyle çelişen '' sözde hümanist'' ifadelerinize bi bakın sonra ''farkına varanlar'' ideoloji karmaşasına düştüğünüzü düşünüp çok gülerler size. malum elalemin ne dediği çok önemli sizin için :)