1. süleymaniye'de yediğimizden memnun kalmadık. dandik yağlar kullanmışlar gibi geldi.
    mutlu
  2. yanında pilav elzemdir. cacık ya da turşuyla birlikte milli takımın ileri üçlüsünde oynatılırsa dünya kupasında final oynamamız işten değildir.
  3. yurdumuzda en çok ispir fasulye ün yapmıştır. yöre olarak erzincan veya karadeniz fasulyeleri de oldukça lezzetlidir. şeker fasulye diye de geçer. şekli yuvarlak olur kabuğu çok sert değildir, hızlı pişer. lezzetli bir fasulye yapabilmenin yolu da iyi bir tereyağı kullanmaktan geçer. diğer küçük detaylar ise elinizde güveç yada döküm tencere varsa kısık ateşte uzun süre pişirmek lezzetine lezzet katacaktır. yarım limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz, kuru fasulye piştikten sonra fırına sürerseniz fazla suyunu kaybeder, demlenerek yapısı daha güzelleşir. etli, pastırmalı yada sucuklu yapabilirsiniz üçü de çok yakışır. 1 gün önce ıslamak ve pişerken köpükleri bir kevgirle alınca gaz yapma durumu da olmaz. haftada bir gün alışılmış pilav, turşu kombini yerine yoğurt ve salatayla da gideri vardır.
  4. kekiği yakıştırdığım bir başka yemektir kuru fasulye. bunun dışında yaz denince aklıma nedense piyaz geliyor; köfte ve diğerlerinin yanında..
  5. bunun bir de bombay cinsi olanı var. piyazlık diye geçiyor. kocaman bi fasülye türü bakla ebatlarında. jumbo boy deniyormuş. alın, yapın, tüketin, çok lezzetli.
  6. içine azalan ücret sıralamasına göre pastırma/sucuk/çemen 3lüsünden herhangi birini katıp tabakta biraz sirkeyle harman edildiğinde tadından yenilmez, yanında yatılır. zira kurufasulye bekledikçe tadı daha güzel olan ender yemeklerimizdendir.
  7. en iyisi ispir fasulyesinden yapılır. bir kere yediniz mi diğerlerinin tadı çok yavan gelmeye başlar.
  8. ayrılmaz ikilisi pilavdır, turşu ve acı biberle tabii, içerisindeki protein yapısı ile etten bir eksiği bulunmamaktadır, et tüketmeyen kişilerin yemesi gereken bir yemektir kendileri, süleymaniye camisinin karşısında çok güzel yapıyorlar , tavsiye edilirr.
  9. en sevdiğim yemeklerden birisidir fakat niyeyse piştiği gün yiyemiyorum. buzdolabında bir gün bekledikten sonra yiyebiliyorum.
  10. kara toprak fırında güveç içinde yapıldığında efsaneye dönüşen lezzet