• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (7.50)
Yazar Sevil Atasoy
kusursuz cinayet yoktur - sevil atasoy
Dünyaca ünlü adli tıp uzmanı ve kriminolog Prof. Dr. Sevil Atasoy, ağırlıklı olarak cinsel zevk amaçlı cinayetleri ve seksüel seri katilleri ele aldığı Kusursuz Cinayet Yoktur'da, sadistlerin ve mazoşistlerin kanlı serüvenlerini aktarıyor, "zevkine ölüm" dosyalarını aralıyor.

Asla bulunmak istemeyeceğiniz evlerde yaşananlar, günlerce süren işkenceler, yanlışlıkla 19 yıl cezaevinde kalan masumlar, yanlış değerlendirilen deliller, Atasoy'un incelikli anlatımıyla karşınızda…

Kan nasıl sıçrar…
Satanizm ayinlerinin içyüzü…
Cinsel suçlar nasıl araştırılır, nasıl aydınlatılır…
Seks köleleri neler yaşar…
"Beni soluksuz sev!" diyen kimdi…
Münevver Karabulut cinayeti ve morgdaki hayalet…
(http://www.dr.com.tr/Kitap/Kusursuz-Cinayet-Yoktur/Sevil-Atasoy/Arastirma-Tarih/Sosyoloji/urunno=0000000388084)


  1. kanıt dizisindeki olaylara paralel olaylar ve anlatım beklediğim,okumaya yeni başladığım kitap.

    belirtmeden geçmeyeyim, kitabın başlığını oluşturmadan önce burada arattığımda, #37871 in favorilenme miktarını görünce, etkinlik/zirve/buluşma başlıklarına katılasım iyice azaldı :p

    kitap bittikten sonra gelen ekleme: anlatımı sıkıcı değil, olaylar genel olarak vahşet/sapkınlık içeriyor(*:olay yeri inceleme kısımlarının filmi çekilse izleyemezdim muhtemelen), ama suça kesinlikle bir teşvik yok.
    !---- spoiler ----!

    çünkü suçlular ne kadar dikkatli olurlarsa olsunlar, er ya da geç mağdur da kendileri de tespit ediliyor.

    ama meraklısı (!) için, kitapta kusursuz cinayeti tarifleyen bir bölüm bulunuyor :)

    !---- spoiler ----!
  2. bu tarz slogan edinen (*:kusursuz cinayet yoktur) iddialı kalıplar bana hep uygunsuz gelmiştir. çoğu faili meçhul cinayetlerin raflarda tozlandığını saymazsak, şüphelinin olduğu ama yeterince kanıt oluşturamadığı için sonuçlanmadığı adli olaylara mutlaka denk gelmişsinizdir. ayrıca maktullerin üzerinde acemice bırakılmış bir çok iz, işaretlerin bulunması spontan gelişmemiş kusursuz olması planlanan cinayetlere gölge düşürür. burada katilin teknik bilgi ve becerisizliğine dem vurmak yerine kusursuz cinayetin olmadığı yönünde fikirler empoze edilir. bu kötü bir şey değildir sadece bakış açısıdır.

    ayrıyeten bu gibi tv programları cinayet işleme potansiyeli insanların hatta sıradan insanların bilinçaltına mantıklı hareket etmediği taktirde yakalanma/cezalandırılma sonucu hikayenin sona ereceği mesajı verdiğini düşünmekteyim. örneğin cinayet aletinin veya parmak izinin olay yerinde bırakılması zaten kusursuz cinayetten uzak terimlerdir.

    bize neden izletiyorlar ki! adli olaylarda yardımcı olalım diye mi? reyting uğruna bilinçli katiller yaratabilmek için mi?