1. çevremizde bolca olan insan güruhudur efenim. şimdi bu insanlar her hafta kitap alırlar fakat ne hikmettir bir türlü okumazlar.

    bir akrabam var kendi adına açtığı sayfada kendi yazdığı şiirleri yayınlar ve her hafta 3-4 tane kitap satın alıp kitapları sayfasında yayınlar. çoğu zaman popüler kültürün ön plana çıkardığı kitapları satın alır ve zaman zaman kütüphanesinin fotoğrafını atar. çeşitli ayraçları...

    başka bir arkadaşım instagram hesabında satın aldığı kitapları başka bir eşya ile olan bütünlüğünü paylaşır. kitap muhabbetlerinde genelde "o kitap bende var ama henüz okumadım" şeklinde cevaplar verir.

    bambaşka bir arkadaşım d&r'da kitap bakınır ve kapağı güzel olan kitapları alır.

    yani sözlük anlayacağınız kitaba para verip okumayan insanlar var maalesef. entel bir havası olduğu için midir yoksa kitabı iyi bir fotoğraf malzemesi olarak kullanmayı amaçladığı için midir bilinmez ama şu bir gerçek ki çok okuyan insan olgunluğu böyle reklam şeyleriyle uğraşmaz, kitaba olan değerini okuyarak verir. zamanında imkanlar azdı kitaplar çok okunurdu şimdi ise imkanlar fazla kitaplar az okunuyor.hoş bazen aldığımız kitapları bir türlü vakit bulamayıp okuduğumuz zamanlar oluyor ama el insaf bir tane okumaz mı insan aldığı kitaplardan. hiç merak etmez mi? neyse sakinim.

    burada bahsetmek istediğim ilgisi, alışkanlığı olmadığı halde kendini o şekilde gösteren insanların yaptığı yanlışlık. yoksa ben bu şekil giyinirim, o bayan şu şekil giyinir.
  2. aaaa ben :))
  3. bunların bir bölümü kitapların bir bölümünü okur, bir bölümü internetten özetlerine bakar, bir bölümü zaten okumaya gerek bile duymaz.
    doğrusu bu çok tartışmaya açık bir konu. benim de bir kütüphanem var, binlerce olmasa bile yüzlerce kitaptan bahsedebiliriz sanırım. ancak bunların hepsini okudum mu, hayır. okumayı düşünüyor muyum, evet.
    kitaplar aslında alındığı zaman, bizim okumamız için alınmayabilir. bir kitap aldığımda bunu ben okuyabilirim, benim çocuğum, torunum okuyabilir. kitap bir özneye bağlaşık bir şey değildir ki sadece onun hayatına yön versin.
    evet, yanlış değil, filmlerde, romanlarda, fotoğraflarda binlerce kitaplı kütüphaneleri görüp, buna özenmek, çabalamak. biz okumayabiliriz bu "hava atmak" için kullandığımız kitapları. ama çocuklarımız okur. başkaları okur. demek ki asla kitap bir eksiklik değildir hayatta.
  4. aldıkları kitapları fotoğrafını çekip bize göndersinler.^: :)^
  5. eğer elimde bir kitap varsa ya okuyorumdur ya da çoktan okumuşumdur.kütüphane koleksiyon işleri beni bozar. şuan da e-kitap okuduğum için kitabım yok. hayır o değil de ölüyom desem kitabım yok. izmir karşıyakadayım kitap atın üstüme. tabi elindekini bitireyim öyle.
  6. beni asıl şaşırtan ve daha çok da kızdıran; yahu yazının icadından bu yana çoğu arşa değen dehalarıyla yazarlar edebiyatçılar filozoflar ve bilim adamları tarafından yüzlerce binlerce harika eser kazandırıldı insanlığa...peki sen kamil ne yaptın. tek satır mevlana okumadan popüler kültürün allayıp pulladığı elif şafak'a dadandın.kierkegaard'un adını bile duymadan sikimsonik varoluşçu diyalektik kitaplarını kahvenin yanına koyup çektiğin fotoğrafını sosyal medyada paylaştın. divan şiiri diye zamane dalkavuklarını aldın okudun. necip fazıl'ı şair zannettin. n'olur yapma şu pisliği ya.bugün sinirliyim, eve erken gideyim başıma bir iş gelmesin.başlık da alıp okumayanlar içinmiş zaten.çok yanlış gelmişim ben.
  7. inşallah o gruba hiç dahil olmam. kitap okuma alışkanlığını çocukken değil, sonradan kazandım. dolayısıyla arada bir bakıyorum 1 ay olmuş elime kitap almamışım. kayıp, bildiğin kayıp.
  8. şuan itibariyle aslında biraz ben olabilirim ama bi sor neden?bulunduğum bölüm ve son sınıf olmam hasebiyle o dengeyi birtürü sağlayamıyorum.kitap okumaya başlasam o kitabı en kısa zamanda bitirmeden rahat edemiyorum, dersleri bırakıyorum yinede gördüğüm kitabı almaktan geri kalmıyorum. tamamen sıkıntı bende ve en kısa zamanda iradene hakim olmalıyım. not:sosyal medyada kitap kapağı fotoğrafı paylaşmıyorum.
  9. kütüphaneyle kitaplığı karıştıran insanların yaptığı eylemdir
    anacım, kütüphane oluşturmak o kadar kolay mı!?
    'bilmemkaç tane kitabım var kütüphanemde' diyen tiplere 'kütüphane ne lan!?' diyesim geliyor, zannedersin kendi adına kütüphane kurmuş
  10. üniversitede vardı böyle bir arkadaşım. önce ikeadan kitaplık aldı ardından bir sürü kitap aldı bir anda. peşin peşin bu kitapları okumayacağını söylemişti. şekil önemli hacı diyordu. hiç yadırgamadım, üzerine düşünmedim. samimiyetinden ötürü kendisini kutlayıp gülüp geçtim.