1. uzun süredir dile getirilen bir görüş. memleketteki kutuplaşmanın, ayrışmanın ne kadar derin olduğunu açıkça ifade eden bir serzeniş.

    ben şahsen katılıyorum; baskıcı zorbalar bir tarafa, modern insanlar bir tarafa olarak ayrılalım. iki taraf da istediği düzende yaşasın. kalkıp gitmeye de hazırım.

    ışid ile komşu olmaktansa, en parlak beyinleri yetiştirip bizimle yaşamak istemeyenlerin ellerine esir vermektense, yobazlık ile, şeriat tehtidi ile uğraşmaktansa koyalım ortaya sandığı, herkes tarafını seçsin...

    p.s. ne forumda, ne agorada ne de herhangi bir ortamda bir kürt kardeşime sayıp sövmüşlüğüm yoktur. hatta benim sayıp sövmüşlüğüm yoktur. aşağıda kasıt kim bilmiyorum.
  2. acik acik misaki milliden taviz veriliyor artik. bir allahin kuluda cikip demiyor kardesim bu ne is.hani nerde lan milliyetciliginiz vatanseverliginiz ancak forumlarda kürtlere sayip duruyorsunuz.ataturk boyle bir gencligemi emanet etti ulkeyi yaziklar olsun.
  3. şimdi efendim laiklerin devleti var zaten. türkiye cumhuriyeti. asıl, asalak götveren siyasal islamcı emevi soyu arap daşşağı yalayıcıları siktirsin gitsin. arz ederim.
  4. ne ahmakçadır ki zaten lâik bir devlet olan türkiye cumhuriyeti sınırları içinde beyin artığı olan insanlar gelip lâikler ayrı bir devlet kursun diyor. nasıl bir pişkinlikse artık. bu ülke lâik bir ülke, sen beğenmiyorsan siktirip gidebilirsin ya da türkiye dışında bir devlet kurarsın kıçın yetiyorsa. zaten bizim olan topraklardan yavaş yavaş bizi soyutlamaya çalışıyorlar fakat o öyle kolay değil, o çark öyle dönmüyor kafanızı duvara sürte sürte öğretirler.
  5. anıtkabiri konağa taşıyalım.
    vatandaşlık testini geçemeyenleri tehcir edelim.
    izmir koyuna got daki dhotrake ( zannımca böyleydi ) lerin heykeli gibi atatürk heykeli dikelim.
    kırmızı beyaz üniformalı laiklik muhafızları olsun
    günde üç defa istiklal marşı çalınsın sokaklarda
    köy enstitülerini tekrar kuralım
    tüm dinlerin mabedlerini yanyana kuralım
  6. daha benim 3 kuşak önceki dedem değil miydi güney cephesinden doğu cephesine gönderilip orada kurşun sıkılmadan donarak ölen?

    sen neyi desteklediğini farkında mısın?
  7. bu ülkede kategorize edilirken bile bazılarının dışarıda kaldığının bir göstergesidir bu cümle. ya onlardansınız ya da onlara karşı. başka bir düşüncenin mevcudiyeti konuşulmaz bile. o yüzden birbirine çok benzer iki taraf kavga ediyor sürekli. taraflar birbirinden ölesiye nefret ediyor. fark edilmeyen şey ise birbirlerine neredeyse her alanda çok benzedikleri. tek fark güç şuan bir tarafa yığılmış durumda bundan 30 sene kadar önce diğer tarafa yığıldığı gibi.

    aktörler de tam burayı seviyor. görünen o ki, kimsenin sorunları çözmeye niyeti yok. biraz da olsa bu niyete sahip olanlar da saf dışı bırakılmak için belirli olgularla yaftalanıyor. biri cemaatçi derken biri yobaz diyor. biri paralel derken diğeri müslüman işte diyor.

    bu topraklarda akp seçmen profiline en yakın profil kanımca chp seçmen profili.
  8. avrupa iq ortalamaları arasında türkiye'ninkinin 89 olduğunu görmüştüm. zaten ülkeye inancım zayıflamıştı hepten bitti. 89 nedir ya. nasıl insanlarla dolu bir ülke olduk. "insanlar salak diye aşağılıyor musun?" diyenler olacaktır. alakası yok. iq yükseltilip düşürülebilen bir şey. sen boş boş takıl, araştırma etme, aklın fikrin bağnaz düşünceler olsun adam dövmek olsun düşer o iq tabi. ne yalan söyleyeyim öyle insanlarla ben de yaşamak istemiyorum. ama bu ülkenin her tarafı onların olduğu kadar benim de. bölmek saçma bir şey. bizi istemeyen, bunlar atatürkçü bunlar dinsiz diyen varsa kendi bilir. git abi arabistana falan müslümanlarla yaşa. modern görüşlü insanları dinsizlikle suçlamaktan bir vazgeçmediler zaten. velhasıl boş bir önermedir.
    jimi