1. moderatörlerden birinin yan hesabı gibi duruyor. platforumu canlandırmak için böyle yan hesaplar acilabiliyor. tabi bu sadece bir tahmin eğer gerçek bir hesapsa youreads'in çok kaliteli bir youser kazandigini düşünüyorum. özellikle şehmus özer başlığındaki yazısı çok güzel olmuş.
    seed
  2. buram buram kalite kokan youser. umarım kalıcı olur da sözlüğe bir şeyler katar.
  3. yonetimin tavrı yüzünden buralara küstürülmüş buralara çokça şey kattığını düşündüğüm yazar.
    uzun uzadıya yazılmış, okudukça bilgilendiren, kültür katan, ufuk açan tüm yorumlarını da yanına alıp gitmiştir. yorumlarını daha önce okuyanlar ne kadar hevesli bir yazar olduğunu da bilir.
    yaptığı radyo yayınları ile muzik dağarcığına hayran kalmıştım. elinin uzanmadığı yer yok resmen.
    başka yerlere gidip oralarda filizlenmeye, oraları yeşermeye başlar elbet. burasının bana kattığı en kıymetli insanlardandır, yolu açık olsun.
  4. kendisini pek sevemedim ben.
  5. alınmayacaksa ben bu arkadaşa kızma hakkımı kullanıyorum. nasıl olsa yorumlarını da alıp gitmiş, muhtemelen buralardan uzak bir diyarda, arkasından atıp tutabilirim, hakaret etmeden istediğimi söylerim.
    lake arkadaşımız youreads'e mükemmel bir giriş yaptı, sözlüğün adeta sevgilisi oldu, kalemi kuvvetli, dolu dolu yorumlarıyla sözlüğe renk kattı, keyif alarak okudum yorumlarını, müzik bilgisi gerçekten iyi, bir yayınını dinledim, sağolsun pentagram isteğimi kırmadı trail blazer albümünden şarkı çaldı. vs vs
    zirve düzenledi, dostlar edindi buraya kadar da tamam, gelelim ben neye takıldım onu söyleyeyim, zirve sonrası nickaltı güzellemeleri yapıp bir fotoşop yapmıştı ya link'e tıklıyorsun youreads ulan! yazısı çıkıyor. şimdi sormazlar mı adama bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, madem bu kadar youreads sevdalısıydın şimdi niye gidiyorsun? yada o zamanki paylaşımların sahteymiş. ben bunu çıkardım, böyle anladım. gördüğüm kadarıyla hırslısın ancak korkunç boyutlarda bir ego sorunun var katiyen eleştiriye gelemiyorsun, @asklepios26eses yanında mütevazi kalır, bence nasıl sakin kalmalıyım ve eleştirilerde haklılık payı var mı bu özeleştiriyi kendine yap. eğer başka şeyler yaşamışsındır moderasyonla yada size ne kardeşim dersin inzivaya çekiliyorsundur o kısmı bilemem, ben uzaktan gördüğümü söyledim, buralardan gidiyorum haberiniz olsunu bir kaç gün üfledin, madem gidiyorsun, sağlıcakla hoşçakal lake.

    edit: üzüldüm bel altı vurmalarına, dede ve gözleri görmüyor gibi sözleri üzerime aldım, sağlık olsun. benim yorumum çok açıktı "lake eleştiriye gelemez" bunu yine yeniden ispatladın, eleştiriye gelemiyorsun, diğer taraftan sinsi olduğunu da bilmiyordum en ufak done'yi saklamışsın, atladığın bir konu var ben bir yorumu silersem cümle akışlarımı beğenmediğim içindir, yoksa haala tezimin arksındayım youreads hatıra ormanı için konuşmak haddine değil lake.
  6. yaklaşık 5 ay boyunca youreads'e katkıda bulunmaya çalıştım. özellikle müzik grupları tanıtmaya çabaladım. hiçbir anket başlığına yazmamam, youreads fm'in yazışma bölümü olan tünel dışında hiçbir yerde alenen geyik muhabbeti çevirmemem beni burada "çok ciddi bu" tanımının içine gömdü sanırım. gerçek hayatta benimle tanışmış olan birçok kişi var youreads'te. hiçbiri benim arkamdan "madem gitti, yazacaklarım var!" diye atıp tutmadı. tekrarlayayım: bu insanlar benim gerçek hayatta nasıl biri olduğumu görenler. "klavye delikanlılığı" maskesi altında bana aba altından sopa gösteren kimse olmadı. dün geceye kadar olmamıştı. bu da olmuş.

    marttaki ilk izmir zirvesi sonrası yazdığım yorumun sonuna "youreads izmir ulan!" yazıp şu resmi koymuştum. izmir kısmı hariç, bu resmi abi'den almıştım ben zirveden önce. amacım da, katılanlara youreads'in izmir kolu olarak bir hediye hazırlayıp üzerine de bu izmirli olan yazıyı yazdırmaktı. yapamadım. elimde kalan izmirli sloganı da buraya koymak istedim. böylece daha da dikkat çekebilecekti bu zirve ve youreads. bu "youreads izmir ulan!" yazısını da, eleştirildiğim üzere, "youreads sevdalısı" olduğum için değil, zirvenin ilgi çekmesi için yapmıştım. bununla benim buradan gitme nedenlerim arasında nasıl bir bağlantı kurulmuş; anlamadım. yazdıklarımın sahte olduğu eleştirisi ise oldukça garip. hakkında bilgiler girdiğim müzik grupları mı, daha fazla izleyiciye ulaşmasını istediğim filmler mi, sevdiğim ve daha da tanınmasına önayak olmak istediğim yazarlar mı sahteymiş? ya da ima edilen ama yazılmaya cüret edilemeyen şekliyle "samimiyetim" mi sahteymiş? samimiyeti şüpheli insan zirve düzenlemez, 15 kişiyle aynı ortamda bulunup hepsiyle birkaç kelime de olsa konuşmaya çalışmaz, hepsiyle ilgilenmek için çırpınmaz. zaten, eğer samimiyetim sahte olsaydı, bütün yorumlarımı silmeden önce troll'lerdim burayı. madem yorumlarım okunsun, adım duyulsun diye bu sahte samimiyeti kulandığım iddia ediliyor, e ne kazandım o zaman ben bu youreads maceramdan? saatlerimi harcayıp ofiste, evde yazdığım yorumlarımı tek tek, üşenmeden sildim ben. sözümona sahte samimiyetin bana kazandırdığı ne oldu o zaman?

    hırslı olduğum, korkunç boyutlarda ego sorunum olduğu ve hiçbir olumsuz eleştiriyi kabul etmediğim de yazılmış. "kör ölür, badem gözlü olur"un tam tersi bu sanırım. hırslı biri olsaydım eğer, 3-5 kişi haricinde kimsenin okumayacağı müzik grupları hakkında saatlerce araştırıp dinledikten sonra buraya girdiğim yorumları yazmazdım. hırslı biri olsaydım, abi ve genel olarak moderasyonla aramdaki sorunları apaçık yazardım buraya. hırslı biri olsaydım, troll'lerin hiçbirini eleştirmez, onlarla aynı doğrultuda davranıp ilgi çekmeye çalışırdım. ego sorununa geçeyim. ego sorunundan kasıt, bencil biri olduğum, kendimi herkesin üzerinde gördüğüm algısı sanırım. yahu, bu iddiayı cüretkârca buraya yazabilen kişi, benim yayınlarımın en az 1'ini dinlemiş birisi. nasıl konuştuğumu, nasıl hitap ettiğimi, yayınlarımda nelerden bahsettiğimi bilen birisi. ve bana ego sorunum olduğunu söylüyor. buradayken kimse beni açık açık eleştirmedi burada. abi ile olan mesajlaşmalarımız ve buradaki özellikle youreads hatıra ormanı hakkında karşılıklı yorumlarımızda eleştirildim. ayrıca, beni hırslı olmakla, ego sorunum olduğuyla ve eleştiriye katlanamadığım konusuyla itin götüne sokan kişi, aynı orman mevzusunda da ağzıma sıçan bir yorum girmişti. yazdığının ana teması da "sen burada daha yenisin, haddini bil"di. sonra da silmişti. bende ekran görüntüsü de var onun, merak edilmesin.

    arada sırada buraya girip bakmam gerekecek sanırım. özellikle ben buradayken, benimle doğrudan iletişim kurmayan, hakkımda oldukça incitici cümleler kurup sonradan yorum silen ve en son olarak da, ben tası tarağı toplayıp gittikten birkaç gün sonra arkamdan atıp tutan, gerçeklik algısını kaybetmiş, "çamur at, izi kalsın"cılık oynamayı seven bünyeler peydah olmuş. yorumlarımı silmeden önce yazdığım "kimseyle bir problemim yok" açıklamam bile yeterli gelmemiş demek ki. eleştiri dozu böyle olunca, benim de aynı yoldan karşılık vermem gerekti. umarım ileride de bu gereklilik devam etmez.

    son olarak, eğer sırttan bıçaklayan yorumu -daha önce de yaptığı gibi- silmek isteyen bünyeler olursa, hiç zahmet etmesinler; bunun da ekran görüntüsünü aldım. hatta buraya da koyayım "benim bu yorumu yazma nedenim budur" diye. uzaktan gördüğünüz şey bir boka benzemiyorsa, lütfen gözlük kullanın ya da gördüğünüzü sandığınız şeye tekrar tekrar bakıp anlamaya çalışın, olur mu? sonra, göremediğiniz şeyi çamura dönüştürüp bana atıyorsunuz. "dede, gözlerin görmüyor senin" demek zorunda kalıyorum ben de.

    umarım bundan sonra, bir daha böyle bir şey yazmak zorunda kalmam. aynı kanaldan cevap vermeliydim bu mesnetsiz çamur atmalara. buraya kadar okuduysanız, vaktinizi çaldım, kusura bakmayın. son sözüm de youreads ulan!! olsun.

    edit: eleştirilerin devamı gelmiş. ithamlara cevap vermek istiyorum gene.
    1- cevaben bel altı bir şey yazmadım ben. bel altı üslup "paylaşımların sahteymiş" diyerek atıp tutmaktır.
    2- yorumun açık ve anlaşılır olsaydı, bu kadar uzun bir cevap yorumu yazmazdım ben de.
    3- eleştiri farklı bir şeydir, doğru olmayan ithamlarda bulunmak ayrı bir şey. tanımadığın birine karşı bu denli mesnetsiz suçlamalarda bulunup arkasından konuşmanın eleştiriyle alakası yoktur benim gözümde.
    4- benim hakkımda olan yorumların ekran görüntüsünü almam sinsilik değil, kanıt biriktirmektir, uyandırayım. "en ufak done" dediğin yalnızca bir yorumun ekran görüntüsüdür, abartma. yorum silme demiyorum, hobi olarak gene sil tabii ama başkaları hakkında atıp tuttuğunda bunun ekran görüntüsünün alınmasını "sinsi"liğe bağlama bir daha lütfen.
    5- tamam, orman mevzusunda konuşmam haddime olmayabilir, kabul edebilirim bunu. bu sana tanımadığın biriyle ilgili -hem de arkasından- doğru olmayan ithamlarda bulunmanı gerektirmiyor. bu had de senin değildi, hatırlatmış olayım, anlaşalım.
  7. insanlarin nasil saldiracagini sasirdigi yazar. adama sormazlar mi "kardes eski sevgilini de bir zamanlar cok seviyodun ama ayrilmissin iste. madem bu kadar cok seviyodun niye ayrildin" diye.

    saldiracaksiniz madem tutarli olun, beyninizi kullanin azcik. boyle durumlar aklima hep ayni iki soz obegini getiriyor: "kuyruk acisi" ve "klavye delikanlisi"