1. lenovo (lenovo grup limited) ulluslararası çin merkezli bilişim teknoloji şirketi. masaüstü bilgisayar,dizüstü bilgisayar, el bilgisayarı, sunucu ve bilgisayar teknolojisi aksesuar ve donanımlarının üretimini yapmaktadır.
  2. teknik servis ve garanti konusunda çok memnun kaldığım üretici
    pc yi evimden alıp 3 gün de sorunları halledip evime getirmişler beni fazlasıyla mutlu etmişlerdi ayrıca garanti süresi 2 hafta geçmesine rağmen format dosyalarının silindiğini format atamadığımı iletmiştim 2 hafta sonra taa irlandalardan bana kurulum cdlerini göndermişlerdi.
  3. ibm'in bilgisayar sistemleri birimini 2005 yılında satın alarak küresel oyuncu haline gelmiş olan çin merkezli teknoloji markası.
  4. piyasadaki güvenilir markalardan bir tanesi. gerek teknik servisi gerekse ürünleriyle rahatlıkla tercih edilebilir. şahsen kullandığım g710 modelinden oldukça memnunum. bilgisayarı yenileme vakti geldiğinde tekrar lenovo' ya yönelirim muhtemelen.
  5. olumlu yorumlara istinaden, uzunca bir araştırma sonrası tekno bir kafa yapısına sahip olmasam da en sonunda almaya karar verdiğim diz üstü bilgisayar markası. aldıktan kısa bir süre sonra ekranım bozuldu. aldığım teknoloji mağazasına götürdüğümde iade ya da değişim ibareli olarak teslim etmiş oldum. fakat ilk servisten gelişinde hiç bir şey olmadığı söylenip gerisin geri gönderilmişti. kırmızı bir ekran ve arkada yazı silüeti olmasına rağmen üstelik. tabi geri gönderdiler ve bir kaç gün sonra onarıldı mesajıyla birlikte almaya gittim bilgisayarımı. üstelik çizilmiş bir halde de geri geldi.

    tüm bunlardan sonra aldığım mağaza media markt olsun, bilgisayar markam lenovo olsun ciddi biçimde soğudum. henüz 10 kere bile kullanmadığım bilgisayarımın oradan oraya kargoyla gitmesine mi sinirleneyim; iade değişim talepli gönderdiğim halde onarım olarak geri gelmesine mi.. müşteri memnuniyetini sıfıra indirgemiş bu iki firmaya mı..bilemedim.
  6. yoga500 modelini kullandığım ve fena değil olarak not verebileceğim bilgisayar ve akıllı telefon markası.
  7. şu an nasıldır bilemem ancak bundan 3-4 sene önceki ürünlerinde hem fiyat/performans olarak hem de teknik servis desteği olarak şaşırtıcı derecede başarılı olan bir marka.
  8. servis desteği mükemmeldir. laptop için aynı gün kurye gönderip istanbul'dan ankara'ya 2 günde teslim ettiler. fiyat/performans oranı bakımından ürünleri gayet başarılı bir şirket. çin menşeli olması sizi yanıltmasın. bilgisayar için ibm cep telefonu için motorola gibi devleri satın aldığını hatırlatmak isterim.
  9. ürünleri güvenilirlik açısından ilk 3 arasına girecek kadar sağlamdır. parçaları diğer markalara göre ucuz, değişimi kolay olur genelde. estetiği biraz kabadır. teknik serviste gördüklerim hep 4-5 senelik olurdu, fakat diğer markaların daha 6 ay olmadan servise yığıldığını bilirim. genelde kullananlar da ikinci pc olsun diyerek alıyorlar. eşek niyetine, zorlayarak, fantastik atraksiyonlar deneyerek kullanıyorlar. tavsiyem performans değil, iş için kullanılmasıdır.
  10. hem telefonum hem laptopum lenovo, birkaç eksik noktası olsa da genel anlamda memnunum, özellikle tasarım ve fiyat/performans açısından başarılı marka.
    slmn