• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.81)
leon - luc besson
mathilda, new york'ta yaşayan ailesi dağılmış 12 yaşında küçük bir kızdır. ailesini sevmeyen mathilda için en değerli varlığı küçük kardeşidir. babası uyuşturucu işlerine bulaşınca mafya ailenin tüm bireylerini öldürür. o sırada alışverişte olan mathilda ise olaydan kılpayı kurtulur ve leon'un kaldığı daireye saklanır. leon ise çok soğukkanlı bir katildir. ancak mathilda'ya karşı içten bir sevgi besler ve ona kol kanat gerer. aslında babalık, arkadaşlık gibi kavramlar ona çok yabancıdır.


  1. tamam her şey'i güzel olan bir film tabii kabul. ama bu film bana natalie portman'ın o zamanlarda bile nefes kesen bir oyuncu olduğu , ve yıllar sonra bile unutulmayacak 9-10 yaşında bir efsane olduğunu kanıtladı. severim, izleyin
  2. türkçe dublajında natalie portman 30lu yaşlarında olgun bir kadının sesiyle konuşur. yoldan geçen herhangi bir kız çocuğu seslendirseydi daha iyi olurdu.

    bu sektör kimlerin elinde diye sordurmuştur bana.
  3. ''sübyancılık'' gibi hassas bir konun art niyetsiz ve hassas bir biçimde işlendiği çok güzel bir film. zaten her şeyini kaybetmiş kişilerin, tam birbirlerine sahip oldukları esnada yeniden dağılışları işlenmiştir.

    iyi olan; katil-tetikçi- leon'dur,
    kötü olansa; insanların güvenliğinden sorumlu hastalıklı, müptezel bir polis.

    zaten bu kadarı bile yönetmenin vermek istediği mesajlardaki ironik dili anlamaya yetiyor.
  4. ağlayınca geçmiyor, anlıyormusun?
  5. orta yaş bir adamın, ergen bir kızla aşkını anlatan bir film. film, arap yapımı olsaydı dünyada nasıl bir infiale neden olurdu, merak ediyorum.
  6. leon ile mathilda arasında aşk yaşandığını zannedecek kadar uyuklamanın mümkün olmadığı, aslında gerçek arkadaşlık ve aileye duyulan özlemin işlendiği başyapıt. lisede felsefe hocasının önerisi üzerine izlemek, hem de bunu sınıfta yapmak ama sonunu getirememek, yıllar sonra sonunu izlediğinde ^:shape of my heart - sting^ şarkıyı günlerce loop'ta tutmak falan.
  7. sinemanın sekizinci sanat olduğunu bana farkettiren, sinemayı benim için tutku haline getiren ilk filmdir. her zaman başucu filmim olmuş, moral bozukluğunda kendini izlettirmi bir sinema şaheseri.
    fady
  8. başrollerinde jean reno ve natalie portman'ın olduğu 1994 yapımı film. onca olumsuzluğa rağmen, her ortamda sevginin yeşerebileceğini gösteren, izlerken ağlamaktan helak olsanız da film bittiğinde kendinizi umut dolu hissedebileceğiniz bir başyapıt.
  9. türkçeye ''sevginin gücü'' olarak çevrilmiş, benim için kusursuz, izlediğim en iyi filmlerden biri. çoluk, çocuk, genç, yaşlı; ben film izlemeyi severim diyen herkes izlemeli, izleyip de beğenmeyene denk gelmedim çünkü.