1. suzanne, famous blue raincoat, i'm your man, chelsea hotel no 2 gibi eşsiz şarkılarıyla, uykusuz gecelerimizin şairi.
  2. Atom egoyan'ın 1994 yapımı exotica filminde mia kirshner'in dansı ile Leonard Cohen'in Everybody knows'u
  3. '' Hepimiz acıklı bir şarkıyı severiz
    Herkes yenilgiyi tadar.Kimsenin tam istediği gibi bir hayatı olmaz.Hepimiz sahnenin ortasında kendi kahramanımız olarak yeni role başlarız ve zamanla kenara itilir kalırız.
    Zaman geçer; kahramanımız yenlir,hikaye değişir. tepetaklak olur ve biz bir kenarda artık neden bize rol verilmediğini merak ederiz hatta neden rol istemedğimizi
    Herkes bunu yaşar ve bir şarkının tatlı kaşığıyla verildiği anki duygusuyla kalpten kalbe bir yol açılır. O zaman daha az dışlanmış hissederiz kendimizi
    İşte herkes gibi bu olup biten lanet olası şeylerin , yaşamın olağan adımlarıdır der dururuz. Ve bu zincirin parçası olduğumuzu kabulleniriz ''
    sözlerine sonuna kadar katıldığım yazar, şair ,müzisyen söz yazarı ....

    bi de şu şarkısı benim için çok özel ;
    https://www.youtube.com/watch?v=IEVow6kr5nI
  4. 84 yaşındaki yazar, şair ve müzisyen.

    şarkılarının tematiğinde 'aşk' başrol oynasa da, dinden politikaya; derin psikolojik çıkarımlardan cinsel ilişkilere kadar geniş bir yelpazede sunar eserlerini.

    en bilinen eserleri,

    dance me to the end of love
    hallelujah
    everybody knows idir.

    her albümü dinlenesidir ve ayrı ayrı her biri önerilir.
  5. bas gitar gibi adam.
  6. "haberlerde ne var ya acaba" derken bir anda ölüm haberini öğrenerek, gecemi hüzüne boğan efsanevi sanatçı.

    veda etmeden önce ise bizlere harika bir albüm daha hediye etti. anısı için güzel bir şarapla tüm günümün çoğunu bir odanın içinde bu albümü dinleyerek geçireceğim.
  7. now, dance with marianne forever and be happy.
  8. elbet olcekti, 82 yasinda imis, vakti de gelmis hani... muhtemelen gayet guzel, keyifli ve rahat bir hayat surdu (o famous blue raincoat hikayesi cok koymus olabilir yalniz)... geriye de milyonlari insani etkilemis, etkilmeye de devam edecek onlarca eser birakti, ne mutlu..

    herhalde sarkilarini en sevdigim 3-4 insandan biri idi.

    (bkz: waiting for the miracle - leonard cohen)