1. abd li ünlü aktör, 11 kasım 1974 yılında hayata gözlerini açan ünlü oyuncunun ilk oyunculuk deneyimi 15 yaşında 1989 yılında Parenthood dizisinde Garry Buckman rolünü oynarak başlamıştır.

    çok başarılı filmler de oynayan oyuncu ne yazık ki bugüne kadar hiç oscar alamamıştır.

    bugüne kadar rol aldığı yapıtların derlenmiş bir montajını buradan izleyebilirsiniz.

    edit: artık kendisi bir oscar sahibidir. yıllarca yapılan geyik son bulmuş olup artık yeni bir geyik arama çalışmalarına başlanmıştır.
  2. artık bu yıl oscar kazanması gerektiğini düşündüğüm aktör.
  3. sabah bayrağı astım da geldim. sonunda kazandı.

    ve bir geyik de burda biter.
    (aslında sevindirici olan bu da olabilir)
  4. the revenant - alejandro gonzalez inarritu filmini henüz izlemedim.

    ama bana göre caprio, özürlü bir genci canlandırdığı olağanüstü performansıyla dikkati çeken what's eating gilbert grape - lasse hallström filmiyle gönüllerin bütün ödüllerini silip süpürmüştür.

    ancak daha sonrasında bir çok ünlü yönetmenle çalışmış olmasına rağmen arnie grape karakteri kadar çıkış yakalayabileceği ve bu ayarda bir filmde oynamamıştır.

    daha kariyerinin başında 19 yaşında ve 2. filminde en iyi yardımcı erkek oyuncu oscarı’na aday gösterilen en genç adaylardan biriyken ödülü alamadığı halde yakaladığı bu ivmeyi nedense taşıyamamıştır. gerçi bir oyuncu için önemliyse en çok kazanan aktörlerden biridir.

    oscar’ı bundan tam 23 yıl sonra alejandro gonzalez inarritu filmiyle yakalamış olması çok sürpriz gelmedi bana.

    o ödülünü aslında 19 yaşında almıştı da sanırım çok anlamadı.
  5. uzun yıllardır hak ettiği "en iyi erkek oyuncu" dalındaki akademi ödülünü nihayet bu sene almış, bütün filmlerini büyük bir zevkle izlediğim, aksanı hoş, çevreci, mimik ustası oyuncu. benim tabirimle ise; jack nicholson'nın gayr-i meşru çocuğu.
    https://www.youtube.com/watch?v=1uKZdUBqHbk