1. bırakınız yapsınlar bırakınız etsinler temelli özgürlükçü bir ideolojidir.ekonomide adam smith'in bahsettiği görünmez eli diğer central planning görüşlü ideolojilere karşı en büyük üstünlüğüdür.
  2. gücü gücü yetenedir. altta kalanın canı çıksındır. bırakırsan fena yaparlar, içine ederler.
    mutlu
  3. bütün insanların zengin olma özgürlüğü vardır fakat bütün insanlar aynı anda zengin olamaz fakirde olamaz çünkü bunlar göreceli kavramlardır.liberalizm zaten eşitlik değil fırsat eşitliği,insanca yaşama gibi haklar sunmaktadır.
  4. !---- spoiler ----!

    -gücü doğrudan birinin eline teslim etmektense "bırakınız dövüşsünler, bırakınız birbirlerini yesinler, gücü, gücü yeten elde etsin" diyenlerin tercihidir-

    !---- spoiler ----!
    gücü birinin eline teslim etmektense halkın eline teslim etmek isteyen demokrasiye inanmış insanların tercihidir
  5. ilk başlarda sadece burjuvanın yolunu açmaya dayanan bu ideoloji ilerleyen zamanlarda demokrasi ile birlikte çalışmak zorunda kalmıştır. dünyamız liberalizm yüzünden kokuşmuş hale gelmiş olabilir ancak özgürlük liberalizmin modern devlet yapısına getirdiği bir yan etkidir. liberalizmin çehresi şu an büyük değişimlere gebe, yavaş yavaş eskimekte ünlü söylem. biz donanımlı yoksulların hamlesi bütün denklemleri alt üst edecek yine de liberalizmin bize getirdiği özgürlük kavramı vazgeçilmez bir ilke olarak ortak ahlakta yerini koruyacaktır.
    yine kavgalar başlamış. kimse savunma yapmıyor burada o raunt çoktan bitti. liberalizm vs komünizm rafa kalktı. keşke insan az biraz ahlak sahibi olsaydı da biz de terimlere atmasaydık suçu.
  6. sakin olun. hepinizin madenlerde, tersanelerde, inşaatlarda katledilme özgürlüğü var. lakin bu fırsatı hepinize aynı anda sunamayız. her sene 4-5 bin kişi alabiliyoruz. sırayla. beklemekten sıkıldıysanız gidin zengin olun.
    mutlu
  7. aç karna savunulamayacak olan ideoloji.
  8. insanların madenlerde ölmesi gerektiğini savunan ideolojiymiş bende yeni öğrendim
  9. "liberal iğrenç bir sözcüktür."
    jean-paul sartre'ın söylediği rivayet edilir.

    sartre söylemiş olsa da, olmasa da; işaret edilen husus doğrudur!