1. linus torvalds tarafından terminal yazılarak kerneli yazılmaya başlanmış açık kaynak kodlu işletim sistemi.
  2. ah bir de terminalle uğraşmasak.
  3. açık kaynak kodlu olması sebebiyle bir çok son kullanıcıya hitap eden varyasyonları vardır. ubuntu, fedora, mint en bilinen pc dağıtımlarıdır. ubuntu ve mint genome arayüzünü fedora ise kde arayüzünü kullanır. linux sürümlerinden birini kullanmanın en eğlenceli kısmı ise bence terminaldir. yani komut girebileceğiniz kısımdır. terminal size bilginiz dahilinde özgürlük sunar. terminalle uğraşmak istemeyen kullanıcılar için hazır program paketleri vardır indir, kur, kullan mantiği windowsdaki gibi. linuxun en büyük özelliği bence ücretsiz ve açık kaynak kodlu olmasıdır. piyasada olan neredeyse her programın alternatif versiyonunu bulabilirsiniz ve kalite konusunda herhangi bir şıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. en bilinen alternatiflerden photoshop ve 3d max alternatifleri olan gimp ve blender programları örnek olarak verilebilir.

    ayrıca android de linux çekirdeği kullanan bir işletim sistemidir.

    dünyadaki süper bilgisayarların yüzde 98i de linuxdur. son kullanıcıda bilinen ve pazar payı çok yüksek olan windows ise adından burda pek söz ettiremez. :)

    virüslerin de birçoğu windows için yazıldığından dolayı linux işletim sisteminde aktif olamazlar ve daha güvenli bir kullanım deneyimi sunar.
    hubot
  4. bilgisayarı sadece internet, film vs için kullananların aynı zamanda virüs derdini de bitiren gnu projesidir. kullanın, kullandırın.
  5. 8 gb bir bellek ile anahtarlığımda taşıyıp, istediğim herhangi bir bilgisayarı bir kaç dakikada kendi ayarlarım ile çalıştırmamı sağlayan işletim sistemi.
  6. işletim sistemlerinin en delikanlısıdır.
  7. mutlu
  8. bana yazılımı sevdiren ve birçok defa beni kurtaran işletim sistemi.
    loach
  9. şaka maka harbiden 6 aydır aynı işletim sistemini kullanıyorum (bkz: linux mint) hala ilk aldığım andaki halinden sapma yok. veya ben hissetmiyorum.

    windows kullansam 2 ayda leş olur, bunda tık yok.
    buzlu
  10. yakın bir tarihte windows ile olan tüm ilişkimi bitirip, komple taşınmayı düşündüğüm işletim sisteminin çekirdeği. şimdiye kadar hep windows'un yanında ikinci os olarak kullanıyordum.

    felsefelerine tamamen ters olarak, ben windows'ta kendimi daha özgür hissettiğim için tamamen geçemedim linux'a şimdiye kadar. o güveni bulamadım. ama aslında belki de buradaki daha büyük etken oyunlardır. arada bir biraz oyun oynamam gerek. hem de fifa 15'i orijinal alarak kendi çapımda devrim yaptığım şu zamanlarda onu bırakıp gidemem.