1. logos çalıştayları'nın ana fikri, ucu derin felsefi sorulara uzanan bilimsel konulara ilişkin bilgiyi paylaşmak, tartışmaya açmak ve daha geniş bir kitle tarafından anlaşılmasına katkıda bulunmak olarak özetlenebilir.

    ele alınan konuları yalnızca uzmanlarının anlayabileceği, ulaşılmaz bir şey olmaktan çıkarmaya çalışıyor, ancak bunu yaparken özüne zarar vermeden ya da aşırı basitleştirmeden, bütün zenginliğiyle sunmaya özen gösteriyorlar

    çalıştaylar salt bilimsel bir etkinlik olmanın ötesinde, köyde her yönüyle paylaşımın yaşandığı bir zaman dilimi oluyor. nesin matematik köyü’nün insana huzur ve ilham veren bir atmosferi var. işler birlikte paylaşılarak yapılıyor, akşamları birlikte eğleniliyor. derslerin dışında da, tartışma ve sohbetler derinleşerek sürüyor. günlük kaygılardan uzaklaşıp evrene ve yaşama ilişkin düşüncelere dalmak, onları paylaşmak isteyen herkesi çalıştaya çağırıyorum.

    benim gittiğim çalıştayların konusu "ses" ve "algı ve gerçeklik" idi.
    gerçekten geçen o dört günüm dolu dolu ve huzurlu geçti. orada profesör arkadaşlarınız bile olabiliyor. gerçekten muhteşem insanlarla tanışıyorsunuz ve matematik köyü'nün tadını çıkarabiliyorsunuz.(*:asım usta)
    önümüzdeki nisanda olacak çalıştayın konusu ise "oyun" olacak.
  2. 23-26 nisanda yapılacak olan oyun konulu çalıştaya başvurular başlamıştır.


    Etkinliğe giderken izmirden gidecek ve geçecek olanlar ileti atarsa sevinirim.