1. amerikan general mills firması tarafından 1964'ten beri üretilen cereal, namıdiğer kahvaltılık gevrek. fırınlanmış yulaf parçaları ve renkli marshmellow'lardan oluşur.
    kutusunda lucky adlı bir leprikon bulunur. şöyle bir kutusu var

    marshmellow'ların şekli charm bracelet'lardaki figürlerinden alınmış. ilk piyasaya sürüldüğünde pembe kalpler, sarı ay'lar, turuncu yıldızlar ve yeşil yoncalar varmış. zamanla bu charm'lardan bazıları gitti, yerine yenileri geldi. bazı dönemlerde, kısa bir süre için özel charm'lar üretildi. gökkuşakları, mavi elmaslar, beyaz unicorn kafaları vs.

    şimdi bu şeker bombasına sütü koyduğunuzda bazı gevrekler gibi gevşemiyor. en sevdiğim yanı bu. ama dediğim gibi, şeker bombası. bir de yapay renk deposu tabii. kasenin dibinde kalan süt, ki hep kalır, rengarenk bir şey oluyor.

    ayrıca fruity lucky charms diye meyvelisini ve chocolate lucky charms diye çikolatalısını da yaptılar.

    açılın şimdi iddialı konuşacağım... benim gözümde piyasadaki en güzel cereal'dır. yanına yaklaşabilecek tek şey oreo'nun cereal'ı oreo o's'dur. ama maalesef ülkemizde üretilmiyor. bazı ithal ürün satan marketlerde falan bulabilirsiniz ama en son baktığımda bir kutusu 120 lira falandı. sonra bakmaktan vazgeçtim. yurtdışına gittiğimde bavulumun içine tıkıştırdığım olmazsa olmaz ürünlerden biridir.

    edit: nasıl da unuttum. sütsüz de avuç avuç yenebilecek bir üründür. evet, ayı olabiliyorum bazen.*