• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.72)
mad max; fury road - george miller
post-apokaliptik türünün yaratıcısı ve efsanevi “mad max” filmlerinin ardındaki usta yönetmen george miller`ın bir kez daha yönetmen koltuğunda oturduğu mad max: fury road geri dönüyor! charlize theron ve tom hardy`nin rol aldığı film, serinin dördüncü bölümü. filmin diğer başrollerinde; nicholas hoult, hugh keays-byrne, nathan jones, josh helman, rosie huntington-whiteley, riley keough, zoë kravitz yer alıyor. zorlu geçmişi mad max’i hayatta kalmak için en iyi yolun yalnız olmak gerektiğine inandırmıştır. yine de bir şekilde kendini furiosa adlı liderlerinin peşinde çorak topraklardaki savaş ortamından, sürekli kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun arasında bulur. yaşadıkları ortamı zalimce yöneten immortan joe’dan kaçmaktadırlar ve joe kendisinden çalınan ve yeri doldurulamayacak derecede önemli kaybının peşindedir.

yılın en çok beklenen filmlerinden olan mad max: fury road geleceğin dünyasında futuristik çizgisiyle dikkat çeken film özellikle set tasarımı ile göz doldurdu bile.


  1. bu senenin en çok beklenilen filmlerinden biri olan mad max eleştirmenden iyi not almış gibi görünüyor. aksiyon temalı olduğu için gişeye de hitap eden film kesinlikle denemeye değer. eskiden mel gibson'ın oynadığı karekterde tom hardy görmekteyiz. charlize theron ise kazıtılmış saçlarıyla farklı bir görünüme bürünmüş. 3d seçeneği de olan film bu hafta vizyonlara girdi. bu aralar olan iyi film kıtlığına bakılırsa gidilme olasılığı hayli yüksek.
  2. uzun zamandır sinemada izlediğim en iyi aksiyon filmi ve belki de bu yıl vizyona girecek filmler arasında beklentiyi çok aşmış bir film, kıyamet sonrası bir dünyada orijinal karakterlerle birlikte surekli hareket halindeyiz. nefessiz izledim ben ve fırsatınız varsa gorun bir sekilde bence. seriye yabancı olduğumdan eski filmler hakkında yorum yapamam ama filmin dünyasının kültürü, inançları ve çılgınlığı beni sinemada birkaç kez izlemeye ikna etti.
    zaman geçirmek için daha mükemmel bir film düşünemiyorum su an
  3. sanırım ilk filmleri izlemediğim için senaryo biraz bayat gelmişti. ama senaryonun ilk filmlerin üzerine kurulduğunu öğrenince keyif almaya bakalım dedim. aksiyon kelimesinin son zaman filmleri sözlüğündeki karşılığı bu film olacak gibi gözüküyor. her ne kadar tom hardyi cool göstericez diye konuşturmamış olsalarda zaman aktı geçti efendim.
  4. başıma bir şey gelmeyecekse ben bu filmi beğenmedim. benim için fazla aksiyon doluydu. hatta tamamen aksiyon doluydu. konusu filan yok denecek kadar az.
  5. bu filmi 1080p olarak bilgisayarda değilde sinemada izlemeyi isterdim.. bu aksiyonu sinemada yaşamak farklı olurdu heralde
  6. görsel efektleriyle 90 ların amaçsız ve manasız gelecek atmosferini, yeniden yaşatmış film. özellikle yol çetesinin müzik yapan elemanları ayrı bir gülümseme yarattı.
  7. seneryonun hafif kaldığı pardon hiç olmadığı bir film. aksiyon sahnelerine diyecek kelime yok. gerçekten harkulade. nefesini tutarak izliyor insan. zaten filmde bu aksiyon sahnelerinden ve özellikle charlize theron'un oyunculuğundan başka bir şey yok. ilk seriyi izlemediğim için belki de seneryo bana zayıf geldi. bilemiyorum.
  8. benim gibi ilk seriyi izlemeden filmi değerlendirmeyin derim.
    abartılı aksiyon harici birşey göremedim filmde ben. ancak tüm seriyi izleyenlerin yorumları çok daha farklı oluyor.

    not: önceki filmlerini izlemeden kesinlikle izlemeyin.
    yalan
  9. filmde en göze batan şey aksiyon.. size ne vaad ediyor aksiyon.. bulabileceğiniz bir diğer şey aksiyon.. önceki filmlerin gerisinde kalmış..
    yoda
  10. süresi boyunca bol bol adrenalin pompalayan film. serinin takipçisi olmayanlara kaliteli bir aksiyondan başka bir şey vaat etmiyor zaten.

    iki şey dikkatimi çekti ;

    birincisi çöl teması gayet iyi işlenmiş. zaten sıcak ramazan günlerinde ekstradan susuzluk hissetmenizi sağlayacak kadar iyi.

    ikinci olarak filmde ölümsüz joe'nun çetesinde yer alan müzik ekibi istemsiz bir biçimde mehteranı hatırlatıyor.