• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.72)
mad max; fury road - george miller
post-apokaliptik türünün yaratıcısı ve efsanevi “mad max” filmlerinin ardındaki usta yönetmen george miller`ın bir kez daha yönetmen koltuğunda oturduğu mad max: fury road geri dönüyor! charlize theron ve tom hardy`nin rol aldığı film, serinin dördüncü bölümü. filmin diğer başrollerinde; nicholas hoult, hugh keays-byrne, nathan jones, josh helman, rosie huntington-whiteley, riley keough, zoë kravitz yer alıyor. zorlu geçmişi mad max’i hayatta kalmak için en iyi yolun yalnız olmak gerektiğine inandırmıştır. yine de bir şekilde kendini furiosa adlı liderlerinin peşinde çorak topraklardaki savaş ortamından, sürekli kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun arasında bulur. yaşadıkları ortamı zalimce yöneten immortan joe’dan kaçmaktadırlar ve joe kendisinden çalınan ve yeri doldurulamayacak derecede önemli kaybının peşindedir.

yılın en çok beklenen filmlerinden olan mad max: fury road geleceğin dünyasında futuristik çizgisiyle dikkat çeken film özellikle set tasarımı ile göz doldurdu bile.


  1. seneryonun hafif kaldığı pardon hiç olmadığı bir film. aksiyon sahnelerine diyecek kelime yok. gerçekten harkulade. nefesini tutarak izliyor insan. zaten filmde bu aksiyon sahnelerinden ve özellikle charlize theron'un oyunculuğundan başka bir şey yok. ilk seriyi izlemediğim için belki de seneryo bana zayıf geldi. bilemiyorum.
  2. süresi boyunca bol bol adrenalin pompalayan film. serinin takipçisi olmayanlara kaliteli bir aksiyondan başka bir şey vaat etmiyor zaten.

    iki şey dikkatimi çekti ;

    birincisi çöl teması gayet iyi işlenmiş. zaten sıcak ramazan günlerinde ekstradan susuzluk hissetmenizi sağlayacak kadar iyi.

    ikinci olarak filmde ölümsüz joe'nun çetesinde yer alan müzik ekibi istemsiz bir biçimde mehteranı hatırlatıyor.
  3. filmde diyalog minimum düzeyde olduğundan olay görsellikte bitiyor. bence görsellikte seyirciyi fazlasıyla doyuruyor. özellikle şu hızlandırma muhabbetinden dolayı ben filme hayran kaldım. karakterler de çok enteresandı zaten en çok ilgimi çeken ölümsüz joe nun ekibindeki şu gitar çalan eleman. ona baya güldüm ince düşünülmüş zekice buldum.

    bilim kurgu, post-apokaliptik türde filmleri izlemekten hoşlanıyorsanız mad max fury road en başında geliyor bence.
  4. benim gibi ilk seriyi izlemeden filmi değerlendirmeyin derim.
    abartılı aksiyon harici birşey göremedim filmde ben. ancak tüm seriyi izleyenlerin yorumları çok daha farklı oluyor.

    not: önceki filmlerini izlemeden kesinlikle izlemeyin.
    yalan
  5. 'what a lovely day' repliği filmin sanırım en sevdiğim yönü.onun dışında charlize theron'un oyunculuğu göz dolduruyor.aksiyon seven bir insan olarak beni fazlasıyla tatmin etti, serinin devamını merakla bekliyorum.
  6. aldığı onca oscar'dan sonra daha izlemeye niyetli arkadaşlaradır sözüm. bu film mi o kadar oscar almış diye izleseniz bile basit bir aksiyon filmi olmanın ötesinde kurgusallık açısından oldukça iyi bir filmdir. müzikleri için bile bir kere izlenir.
  7. aldığı ödülleri hak etti mi ? bence hak etmedi (vurmayın) ancak, eğer sen bir filmin "look" hususunda en belirleyici unsurlarına akademi ödülü veriyorsanız eğer, bu film dünyasını ve oradaki her unsuru onaylayan kişiye yani yönetmene de oscarı vermek gerekir diye düşünüyorum.

    saç & makyaj, prodüksiyon gibi departmanlar genel izleyici açısından işleme yöntemi pek bilinmese de az çok tahmin edilebilir. filmin yaratmak istediği etkiye karar verilir (yapımcılar- yönetmen) bu konuda en etkili olması beklenen kişiler ekibe dahil olur. burada en önemli nokta, eğer yönetmen sığ bir biçimde şekillendirirse, saç & makyaj tasarımı, prodüksiyon tasarımı (sanat departmanı vs) ne kadar yaratıcı çalışırsa çalışsın, yönetmen bunu frenler. e ne oldu şimdi ? filmin herşeyi güzel, yönetmen kötü, ilginç...
    kimbo
  8. filmlerin daha doğrusu olaya dayalı tüm kurguların şablonu bellidir: sakin başlar, biraz kıvılcım çıkar, ardından ana aksiyona geçer, problem neyse çözülür biter. mad max'te ise işler çok farklı seyretti. "lan yeter, bi' soluklanalım, ne zaman bitecek koşturmaca sahneleri?" derken film komple bitti. ilk seri nasıldı acep, bakmak lazım.
  9. çekimleri çok uzun süren (veya basına öyle yansıtılan) film.
    görsellik ve oyunculuk zirvede dolayısıyla çıtayı da zirveye koyan bir film. sadece aksiyon sahnelerini alsanız bile içinden yeni bir film çıkarabilirsiniz. henüz filmi izlemeyen arkadaşlar varsa gitariste dikkat..
  10. taş kalpleri bile hüzünlendirebilmesiyle de bilinir.