• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.31)
mad men
1960'ların new york'unda en popüler reklam ajanslarından birinin gizemli kreatif direktörü donald draper'ın hayatının anlatıldığı drama.


  1. bugün yayınlanacak "new business" bölümüyle geriye sadece beş bölümü kalacak olan dizi.
  2. bu diziyi izlemek isteyen, sigara icmeyenler icin yasal uyari; sigaraya baslayabilirsiniz.
  3. ilginç bir şekilde izlerken kendinizi değerli hissedersiniz.
  4. her bölümünde sigara paketimi yarıladığım dizi. bu kadar mı teşvik eder sigaraya bir dizi. ama seviyorum be.
  5. gelmiş geçmiş en iyi 5 diziden biri bana göre. pek çok kişi burun kıvırdığında mutlu olup "hahahah siz bu keyfi asla bilemeyeceksiniz" diye içimden geçirdiğim olmuştur.
  6. sevdiğim dizilerdendir. bir de sigara içirtmese bu kadar...
  7. matthew weiner ismini duyunca insan bi irkiliyor tabi. sanat yönetmenini tebrik etmek lazım, dekor, ayrıntı, saç, kostüm, gerçekten 1960lar böyleydi sanırım.ilk üç sezonu şahaneydi mesela, dört, beş o kadar da değil, sonrası bende yok.

    neden böyle oldu sevgili don? peggy sen neden tam bir paçoz oldun sonra?

    ama söylentilere göre final falan çok güzel olmuş, hafiften bir özlüyor insan draper'ı, belki izlemek lazım.
  8. yıllardır erteleye erteleye en son dizi bittikten sonra başladım kendisini izlemeye.

    boş zamanım da vardı zaten 2 hafta falan sürdü sanırım bitmesi. ama sindire sindire izlemediğim, çabucak tükettiğim için pişmanım doğrusu. final bölümü kaldı bir tek en azından onu bir törenle izleyip daha güzel hatırlamak istiyorum.

    dizi her şeyden önce dönem dizisi ve daha önemlisi 50-60 yılları hayranıysanız için tam bir cennet. şeytan ayrıntıda gizlidir demiş her şeyi düşünmüşler döneme ait ve ona göre çekmişler diziyi.

    dönem amerikasında siyahilerin, kadınların nasıl yer kazandığını çok net görebiliyorsunuz. az biraz bile olsa reklamcılık nedir ne değildir o dönemde onu görüyorsunuz.

    izleyin ama benim gibi oburluk edip hemen bitirmeyin derim.
  9. -kadınlar ne ister ?
    -yakınlaşmak için bir bahane
    diyaloğunu içinde barındırır.
  10. yıllar ilerledikçe eş zamanlı olarak değişen moda anlayışını, kadının toplumdaki yerinı, siyahilerin toplumdaki yerini, iş hayatındaki düzenleri ve hiyerarşik yapıyı, aile kavramına olan bakış açısını gözler önüne seren, bana kalırsa dönem dizileri arasında başı çeken, diyaloglarıyla ve bölümlerde gizlice yerleştirilen, izleyiciyi gülümseten çeşitli tematik detaylarıyla unutulmaz bir yapımdı.

    her efsane dizi gibi o da bitti. bize de onsuz günlerde aklımıza düştükçe bir sigara yakıp güzeller güzeli betty draper'ı falan anmak düştü.