1. eskiden ingilizce öğretmenliği yapan, sonra cinsiyet değiştiren ve drag queen olarak çeşitli sahne işleriyle para kazanan, son dönemde bülent ersoy’u, kerimcan durmaz’ı eleştirmesiyle gündeme gelen şeriatçı transseksüel.

    madam marika’nın türk lgbt toplumuna yönelik ağır eleştirileri varşlikşjişlkşj şaka şaka. bildiğin saçmalıyor. ilgi açlığı çeken bi tip.

    bu şovmen-komedyen şahıs 2013'de, istiklal caddesi’nde karşılaştığı bir muhabirle ufak bir ropörtaj yapıyor ve suriye iç savaşına müdahale etmemizin yanlış olduğunu söylüyor, suriyeli mülteciler yerine önce kendi fakir vatandaşlarımızla ilgilenmemiz gerektiğini söylüyor. hatta atatürkçü olduğu ve çağdaş türk kadını olduğunu söylüyor. devamında kendisinden beklenmeyecek bir ciddiyetle ve olgunlukla “biz cinsel fantezi değiliz, biz insanların kullanıp attığı bir şey değiliz, bu yüzden eşcinsel evlilik hakkı istiyoruz” diyor. (gayet mantıklı, evet). devamında bülent ersoy’u onur yürüyüşü’ne katılmadığı için eleştiriyor.

    sonracığıma... yıl 2016 olunca bu şahıs ahsen tv adlı bir kanalın muhabirine röportaj vermiş ve hiddetle şeriatı savunmuştur. hatta “bana erdoğan’dan telefon gelsin, taksim’de onun için kendimi yakarım.” demiştir.

    15 temmuz darbe girişimi'nden sonra da meydanlara inmiş ve demokrasi nöbetlerine katılmıştır.

    kısacası ilgi problemi vardır. hdp iktidara/koalisyona falan gelse o zaman da “barış için kürtçe öğrenmeye karar verdim. jin jiyan lgbtî” falan diyecektir tahminimce.
  2. başlığın ilk girdisiyle beraber varlığından haberdar olduğum şahıs. merak ettiğim için ^:amillians ^'ın verdiği linkleri ve bir iki videosunu daha izledim ve bu kadarı bile hakkında fikir sahibi olmama yetti.

    hakkında uzun uzun yazılacak, konuşulacak kadar önemli biri değil ancak ülkenin geldiği noktayı anlamak açısından çarpıcı bir örnek. şeriat yanlıları ve ne idiği belirsiz bir transseksüelin birlikteliği, iş birliği, birbirlerini onaylamaları falan çok acınası ve mantık dışı.

    "eşcinseller cinsel fantezi malzemesi değildir, bizim de kalbimiz var, anayasal haklar istiyoruz. her yerde aç insanlar, hayvanlar var, o yüzden başka ülkelerle savaşmak yerine önce bu sorunları çözelim." gibisinden çok anlamlı ve mantıklı cümleler kurduktan bir süre sonra "ben şeriatçı bir transseksüelim" diyerek saçmalamaya başlamış ardından da "kerimcan durmaz benim kocamı *ikti" şeklinde bayağı ve şov amaçlı ifadelerle aslında ne olduğunu açıkça göstererek kendi kendisini çürütmüş, onursuzlaştırmış bir şahıs.

    ilk söylemlerinden bugüne ya beyni yanmış ya da modaya ayak uydurmuş. her halükarda acınasıdır. birilerinin böyle insanların propagandasına ihtiyaçları varsa, durum gerçekten vahim demek ki.

    (bkz: yazık kimin çocuğuysa)