1. normalde pek öyle aramam ama salçalısı çok güzel olan yiyecek ha bir de mantar çorbası tozuna az süt ilave edilerek yapılan sosla da müthiş oluyor.
  2. dünyanın en güzel yemeğidir.

    bir gün makarna dünya üzerinden silinmek zorunda kalırsa cidden çok üzülürüm.
  3. sanırım yapabildiğim en iyi yiyecek.

    oysa hakkında bahsetmek istediğim mevzu şu ki; makarna hepimizin malumu karbonhidrat deposu bir italyan yiyeceği. normal şartlarda dombili gezmesi gereken italyan erkek ve kadınlarının, makarna yedikleri halde ince kalmalarının sırrı ise şu :

    bizdekinin aksine, italyanlar makarnayı haşlarken makarnanın sertliğini kaybettiği ilk anda, yani makarna henüz çok diriyken süzgece alıyor. böylece makarnanın kalori değeri çok düşük kalıyor.^:kıps^

    kaldı ki az haşlanmış makarnanın tadı çok daha lezzetli oluyor.

    özellikle öğrenci kardeşlerime tavsiye olunur.^:swh^
  4. suzmeden yaptigim yemek. suyunu ayarliyorum goz karari, sonra kendi kabinda pisiyor. biraz sulu kalirsa da cok sorun olmuyor. tabaga koyunca sicaklik nedeniyle suyu hemen cekiliyor.
    bence boyle cok daha lezzetli oluyor. hem daha saglikliymis diye duymustum.
  5. bir paket kremali mantarlı knor (böyle mi yazılıyordu her neyse) hazır çorbayı 2 bardak su, 2 corba kaşığı sıvı yağ ile pişirip, daha önceden haşlayıp suzdugunuz makarnayı içine döküp bir süre daha pisiriyorsunuz.

    toplam 10 dakikada kremalı mantarlı makarnaniz servise hazır oluyor.
  6. güzel yapıldığında şahane olan yemek.

    mesela salçalı, sosisli veya mantarlı, kremalı, köri soslu, veya peynir soslu. ocaktan iner inmez sicakken yemelere doyamıyorum.

    bugün öğlen makarna yapayım dedim ama tencerede tuhaf bir koku vardı, ben de çöpe atmak yerine makarnayı pişirip sokak hayvanlarına vereyim dedim. birkaç parça da sosis vardı onları da içine atıp götürdüm, çöp konteynerinin yanında bir köşeye döktüm. eve çıkıp pencereden baktım, bir köpek yaklaşıyor. "buldun güzel yemeği gelirsin tabii koftehor seni!" dedim. köpek sosisleri yiyip si.tir olup gitti. ulan ben de güzel yemek yapıyorum diye caka satiyordum her yerde. niye böyle oldu ki?

    tuzu mu az koydum acaba, ondan mı sevmediler?

    makarna hala duruyor, o kadar kedi köpek var hiçbiri dokunmamış.