1. yüzleri hariç hiçbir yerleri gözükmediği için sadece oraya çalışmalarından kaynaklanan durum.

    alttan pantolon giyip kafaya da renkli bir bez bağlayarak islam'ı yaşayan bu tatlı kısların suratı genelde çerkes kraliçeleri gibi un gibidir. hiç makyaj yaptığını fark etmezsiniz fakat sadece beyaz tonlarda sürdükleri renklerin çokluğundan doğal bir suratmış gibi görünen derinin altında 2 santim katman vardır.

    işte bunlar hep gerçek müslümanlık.

    gözlerine yaptıkları aşırı makyaj konusuna girmiyorum bile.
    slipo
  2. böyle başlıkları gördükçe şöyle diyesim geliyor "kardeşim bize ne yapar yapmaz, bu konularda kafa yormak yerine kendi hayatımızı bir tık öteye taşımak için uğraşsaydık belki de burada kültür-sanat başlıkları bu kadar sönük kalmazdı, ne dersin (!)"
  3. seküler fransızcadan dilimize girmiş seküler bir cümle olan (bkz: laissez faire et laissez passer) i akıllara getiren tespit.

    ayrıca bir dini o dine inanaların, dini menkıbelerini yerine getirememesiyle değerlendirmek de ayrı bir kısır döngü. bırakın inanan dilediği gibi inansın.
  4. tatlı su müslümanlarının fazlasıyla muzdarip olduğu ırsi olmayan illet.
  5. bana göre tamamen yanlış açılmış bir başlık.
    "makyaj yapma işini abartmış olan türbanlılar", "makyaj yapma işini abartmış futbolcular", hatta "makyaj yapma işini abartmış himmet abi" başlıklarına birşeyler yazılabilir, üzerine iki kelam edilebilir belki ama türbanlı kızların makyaj yapma işini abartması denilirse yorum olarak benden anca giydirme çıkar.
    ötekileştirilmemiş bir grup kaldıysa allandırın da dahil olmaya çalışayım yakın zamanda.
  6. kapanan kadının amacı dikkat çekmemektir.

    ama yüzüne yaptıkları bir ton makyaj olsun, o daracık giyinmeleri olsun, o farklı farklı kafalarında ki türban şekilleri olsun, amaçlarından çoktan saptılar. sapıklaştılar, hırsızlaştılar...

    eğer ki bu insanlar ülkeme zarar veriyorsa neden konuşmayalım. söyledikleri ile yaptıkları tutarsız. yoksa isteyen istediğini yapsın, giyinsin, açılsın kapansın banane. ama olay sadece dış görünüşte kalmıyorsa, ben niye şekilci oluyorum.
    ozumm
  7. benim türbanlı bacılarıma makyaj yaptırdılar. zorla mı? hayır tabiki. siyasal islam yada ılımlı islam çerçevesinde takılan kadınların hemcinslerinden gördükleri ve sempati duydukları şeyleri yapması gayet doğal. aslında kapanmak mevzusu sırf tarafını belli etmek için hani inanç için kapan insanda makyaj göremezsin. tabi hal böyle olunca gözümüze onca şey çarpıyor. mesela kafası kapalıyken etek giyip bacakları açması, kapalıyken ruju sürmeyip adeta yemesi ya da yüzüne fondötenle yapay nur yapması.

    isteyen istediğini yapsın.fakat bazı yerlerde sizin gibi kapanmayan insanlara kötü gözle bakıp hor görme çabasına girmeyin. o an bi gülme geliyor bana.

    tanım : kapalı kızların yaptığı makyajın çetelesi.
  8. yeni bir akım başlatmıştırlar. (bkz: süslüman)
  9. şimdi sert olacak sanki ama, gerçekten size ne? elinizi vicdanınıza koyun bir, siz inandığınız şeyleri ne kadar iyi yaşıyorsunuz, savunuyorsunuz? kardeşim sürekli insanlara çamur atmayı bırakın artık. onların da yaptığı mükemmel demiyorum fakat tanımadığınız bir kişinin makyaj yapması sizi niye bu kadar geriyor? gerçekten bu ülkede yaşamak istemiyorum artık ya.