1. hayatımın bir kısmı onların şarkılarıyla geçti, geçmeye de devam edecek. bugün hiç kaçırmak istemeyeceğim açık hava konseri var, kalamış parkında. gelecek olanlar tüm bilgiler bu linkte.
  2. konserleri gerçekten cok eglenceli olan grup. gitmeye deger.
  3. 2 kere konserine gittiğim çocukluğumun grubu. haftaya antalya da bir liseye festival kapsamında geliyor ama saat 5 de sahne alıcakmış erimek yerine gitmemeyi tercih ettim
  4. uyanip kalktiginda seninle birlikte kafanin icindekiler de uyaniyor ya da hic uyumuyor. yillardir yasayip uyanamamis beyinler varken benim beynimin icindekilerin hic uyumamasi beni cok yoruyor. kurtulmanin yolunu bilmiyorum. bildigim tek sey artik kendim olamadigim. o kadar kendim olamadim ki artik kendimi kontrol edemiyorum. nefret ettigim bos tiplerdenim ben de. manga demis ya: insan neden kendini unuttu kendinden oldu? anliyorum simdi sizi. belki benim anladigim gibi degil ama. ben de kendimden oldum. manga grubu turkiye'de anlasilamayan gruplardan biri bence. az once soyledigim sozun pesine bir de su soze bakin: devam edeceksin yalandan yasamaya.
  5. şehr-i hüzün albümünü beğendiğim grup. alışırım gözlerimi kapamaya, cevapsız sorular, hayat bu işte, her aşk ölümü tadacak şarkılarının sözleri pek hoş gelmiştir bana hep.

    fakat kasdav yarışmasında üyeleri jüriyken yarışmayı yarım bırakıp çıktığı için, geride puanlanmamış halde kalan gruplardan bir arkadaşımın durumu bana anlatmasıyla kendilerini çok da umursamamaya başladım.

    yine de daha güzel yerlere gelebilirlerdi sanırım.
  6. cevapsız sorular ve alışırım gözlerimi kapamaya şarkılarını beğendiğim bir zamanların bayağı popüler grubu. 2000'li yılların ortasındayken bu grup acayip derecede popülerdi tv'de dönen klipleri sonrasında ikincilikle biten eurovision macerası... şehr-i hüzün albümünde her ne kadar müzikal açıdan zayıf olsa da gerçekten insanın içine dokunan şarkıları vardı ve o zamanlar severek dinlerdim. cevapsız sorular,alışırım gözlerimi kapamaya,hayat bu işte,hepsi bir nefes... şarkıların isimlerini unutmamışım aradan geçen yıllara rağmen. ha bi de danimarka sony music'den çıkan fly to stay alive single'ları vardı. klibi falan iyiydi de(rammstein'in benzin klibindeki gibi alevli efektler falan...) sonrasında bu şarkıyı dsmart reklamında duyduğumda bir tuhaf oluyordum.ama müzikal açıdan çok zayıf bir gruptu manga.bunu söylemeden geçemeyeceğim.özellikler gitar ve davul melodileri hiç hoşuma gitmiyordu. sanki 10w'lık ev amfisinde cort marka ucuz gitarla kaydedilmiş gibi tınlayan ve mixing aşamasında arka plana itilen gitarlar ya da cubase'den fırlamış drum machine'den hallice davul soundu... sonrasında bu arkadaşlar yıldız tilbe'yle bile düet yapacak duruma geldiler ve devamında hiç takip etmedim bile. sanırım bunda değişen müzik zevkimin etkisi vardı.bu grubu dinlediğim zamanlar daha ortaokuldan yeni çıkmış,liseye başlıyordum. lise 1'de daha kaliteli müzikler ve gruplar keşfetmeye başlayınca manga ile olan ilişkimizde bitti^:swh^