1. mantık evliliği kadar mantıksız birşey yok bence. para için evlenen kişilerin kendilerine uydurduğu bir kılıf sadece
  2. mantık evliliği deyince akla neden zengin adamla evlenen genç bayanlar geliyor anlamış değilim.en yakın arkadaşım dediği kişilerle evlenenlerde aslında mantık evliliği yapmış olmaz mı ? bu durumda gayet mantıklı bir iş değil mi ?..
  3. belki şuanda sevmiyorum ama zamanla severim, ısınırım mantığıyla yapılan evliliklerdir.
  4. evlilikler bir anlaşma çerçevesinde şekilleniyor. sadece parayla ölçmek haksızlık olur. parası olmayıp evlenen nice insanlar var. görücü usulüyle de evlilikler aynı. sen bana değer ver bende sana. hayat devam etsin. aşk sonradan gelir nasılsa.
  5. benimsenmiş bir oksimoron.

    hayatları boyunca mantıklı tek bir hareket yapmayan insanların mantıksızlık bütünü birleşmelerinden başka bir şey değildir.
    genelde bir tarafın evliliği "mantık" diğer tarafınki "bastırılmış pişmanlık" ya da "kabullenme" evliliği şeklindedir.
  6. mantıklıdır.
  7. bu ülkede mümkün değildir. siz aranızda anlaşırsınız düğün olmasın şu olması bu olmasın biz böyle yapılım dersiniz. sonra ailelerden bir puşt kalkar yok düğün isteriz der ortalığı karıştırır. kapı oradan açılır ardından balayı, yeni ev eşyası zart zurt derken 50.000tl den aşağı çıkamazsınız.

    güzel bir ev bulur tutarsınız ama sonra yine o puşt aile bireyi ortaya çıkar ve eşinin aklını yer, kirada oturmak kötüdür oğlum/kızım diye beyin kemirir. sizde kalkar kol gibi kredilerle ev alırsınız maaşın % 50 'si 10 yıllık krediye gömülür.

    o kurtlu puşt durur mu sizce? durmaz tabi daha 1 yıl dolmadan yaşınız geçiyor çocuk nerde diye ortalarda gezer sanki kendi bakacak pezevenk. sonrasında o kurtlu puşt haftada bir sevsin diye çocuk yapılır, aileden büyük destek yoksa daralırda daralırsınız. tebrikler kendiniz dahil en az 3 kişinin hayatını kaydırdınız. yol yakınken boşanıp kendinizi kurtarmazsanız o kurtlu puşta dönüşmeniz işten bile değildir.

    (bkz: özet geç piç) olsa olsa mantık bekarlığı olur. paran varsa mantık evliliği mümkün tabi benim yok.

    ps: halbüsü bunun zülfiyare dokunması gerekiyordu
  8. mantık evliliğinden ne anlıyorsunuz karşı çıkıyorsunuz anlamıyorum. parası olan çirkin kafası çalışmayan kişiliği gelişmemiş bir kadınla ya da erkekle evlenmekse kasıt mantığınızı sikeyim.

    şimdi erkek gözünden bakarak anlatıyorum. zeki okumuş yardımsever zengin ahlaklı taş gibi vücudu olan karakterli bir kadınla evlenebilirim. bu gayet mantıklı. aşık olmam şart değil. kafalar uygunsa gayet güzel bir hayat yaşayabiliriz. böyle bir kadın bulup evlenmeyecek erkek sayısı ise yüzde birdir bence.

    aşık olduğu kişiyle evlenmek isteyenlere saygı duyuyorum ama aşkından geberip evlenen kişileri gözlemlediğimde yüzde doksan dokuzu üç yıl sonra mutsuz bir evlilikte ya da boşanmış. bilindiği gibi aşk mantığın devredışı kaldığı bir yer. aşık olduğumuz kişi hakkında doğru yargılar oluşturamıyor beynimiz. hatalarını kötü yanlarını görmek istemiyor. sonra zaman geçtikçe aynı yatakta olduğunuz kişiye bakıp ben buna mı aşık olmuşum diyorsunuz. mantıksız bir ilişki ise eninde sonunda başarısız olacaktır.

    mantık evliliğinde siz ne istediğinizi biliyorsanız karşı tarafta biliyorsa ve bu istekler karşılanabiliyorsa çok iyi kaliteli bir hayat geçirebilirsiniz.
  9. "parası ve memesi olsun yeter" evliliği
    yok