• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.25)
marvellous - julian farino
yönetmen : julian farino
başrol oyuncusu: toby jones

doğuştan saf bir yanı bulunan neil baldwin (toby jones), ilerleyen yaşına rağmen evlenmemiş, annesiyle yaşayan bir futbol fanatiğidir. kendi isteğiyle palyaçoluğu meslek olarak seçmiş ve bir süre sirklerde de çalışmıştır. ancak onun içi dışı bir hali ve dobra tavrı, sirkteki çalışmasında patronun hoşuna gitmez ve onu kovar.

mecburen annesinin yaşadığı stock kasabasına geri dönen neil, önce keel üniversitesi kampüsüne, sonra da stock city takımının yeni teknik direktörü lou macari'nin peşine takılır. onun futbola ilgisi ve esprili tavrı ile takıma yararlı olacağına inanan macari, formacı olarak neil'in kulüpte işe başlamasını kabul eder. neil artık stock city takımının hem maskotu, hem ayakçısı, hem de gönüllü moral hocasıdır.

gerçek bir hikayeden yola çıkılarak senaryosu hazırlanan film, sırf yılların tecrübeli oyuncusu toby jones'ın performansı için bile izlenebilir nitelikte bir yapım.

kaynak: unutulmazfilmler.co


  1. filmle ilgili özeti yukarıda girdim ancak ek olarak belirtmek gerekirse gerçek neil baldwin'in ve onu canlandıran oyuncu toby jones'un birlikte oldukları sahneler çok hoştu.

    bu yaşına kadar saf ve temiz kalabilmiş neil baldwin'in gerçek yaşam öyküsünü izlerken size bazen suratınızdaki aptal bir gülümseme, bazen de sessizce yanaklarınızdan süzülecek birkaç damla gözyaşı eşlik edecek.

    sanırım youreads'de açtığım ilk film başlığı bu film olsa gerek. ne kadar beğendiğimi anca böyle anlatabilirdim galiba.
  2. sevimli, sempatik bir bbc yapımı. çok sıradışı bir yapım değil, trailerı izlediğinizde size ne vadediyorsa, o kadarını veriyor. filmin başlangıcı, finali, koro sahneleri, müzikleri ve hikayesi anlatılan neil baldwin ile kendisini filmde canlandıran tony jones'u yan yana izlediğimiz sahneleri özellikle güzel.

    internette filmle ilgili yorumlara göz attım. genelde yorumlar olumlu. güldüren ve bol bol da ağlatan duygu dolu bir film olduğu vurgulanmış sık sık. açıkçası filme duygu yüklü değil diyemem ama daha ziyade eğlenceli, komik, sempatik idi benim için. gözyaşlarına boğulmadım izlerken. filmin böyle bir çabası da varmış gibi gelmedi bana. karakterin öğrenme güçlüğü ısrarla vurgulanmaksızın nevi şahsına münhasırlığı başarıyla anlatılmış.

    neil'in bir sürü niteliği, bir sürü sıfatı var. o bir palyaço, bir futbol sevdalısı, annesinin kuzusu, minik kuşların kol kanat gereni... ama engelli değil, onu toplum engelleyememiş, bu çok güzel yansıtıyor. işte en çok bu yüzden sevdim bu filmi. daha "iyi" olmak isteyen herkese tavsiye ederim.