1. oha daha basligi acilmamis dedigim gelisme.
    siyasetin sihirli degnegi olmadigini bilen biri olarak olumlu harekettir. kalkip dolari ucun altina dusuremez ama en azindan siyasi arenadan bir rekabet saglar. chp ve mhp o kadar zayifladi ki yeni kan lazimdi. hem de tecrubeli siyasetcilerle. boyle soyleyince akp'nin ilk secildigi zamanlarki hali gibi geldi bak.
    ne olursa olsun ulke adina iyi olsun diyorum.
    bakalim, hayirlisi.
  2. boş ve anlamsız. bu kadın sırf tayyip'e muhalif konuşuyor diye pembe götlü cihangir solcuları tarafından parlatılıyor.

    bu kadın türklerin diyelim ki kürtlerden ya da ermenilerden ya da yunanlılardan üstün olduğunu düşünüyor. milliyetçilik tedavisi olmayan bir hastalıktır ve adı ırkçılıktır. aynısı şu andaki başkanda da vardır. afedersiniz ermeni lafını bu kadında rahat söyler.

    bu kişi müslümanların harika olduğunu söylüyor. klasik islamcı. sürekli dindar olduğunu vurguluyor. tıpkı düşmanlık yaptığı adam gibi.

    bu kişi sürekli amerikayı eleştirse de amerikanın bir dediğini iki etmeyecek kişidir. kapitalizmin ya da paranın dediğine küfredip emrinden çıkmayacaktır. kim aklıma geldi dersiniz.

    bu kişinin egosu fatih terim'de yok. tıpkı neyse.

    anlatmak istediğim şu. yok bir farkı diğerinden. sadece cinsiyeti ve uslubu farklı.

    bu tayyip erdoğan'dan kurtulmak için abdullah gül'den medet ummak gibi.
  3. ahmet hamdi tanpınar kesinlikle ileri görüşlü bir yazarmış. mahur beste adlı eserinden şu alıntıyı paylaşmak isterim, çok manidar ve bize, halimize ve bu başlığa uygun buldum.

    "biz sanıyoruz ki bütün fenalıklar sadece ondandır. halbuki değil; fenalık daha derin, daha köklü. abdülhamit gibi bir ifriti doğuracak kadar büyük. iyice yerleşmiş."