1. önce mesaja bakmıştır mesaj mı diye, sonra gönderene bakmıştır kim diye. kadınsa verir. cevap yani.
  2. ölü taklidi yapan insan.
  3. insanı şizofren eden, aklına binbir türlü şey gelmesine sebep olan durum.
  4. babamdır. cevap verme gereği hissetmiyor arkadaş.
  5. ara sıra yaptığım eylem. genelde konuşma başlatan mesajlara geç cevap veririm. özelliklede o an bir işim varsa. şimdi mesaja baksam cevap vermem gerekicek en iyisi sonra bakayım ya diye düşünürüm. hatta önce bir kontrol ederim önemli veya acil bir durum mu diye whatsappa girmeden. sanırım içe dönük bir yapım olduğundan çok az insanla iletişime geçiyorum.

    düşünce yapısı: bana göre mesaja cevap verdiğim andan itibaren gelecek mesajlarada cevap vermek konumunda olmalıyım. karşımdaki insanın sözünü kestirip atmaktan hoşlanmadığım ve genelde dinleyici taraf olduğumdan genelde konu başlatan mesajlara 2-3 dakika hatta bazen 2-3 saat geç cevap veriyorum. o an ne yaptığıma bağlı değişir.

    sevmediğim insana hiç cevap vermediğimden ve cevap verdiğimde tüm ilgim ve içtenliğimle karşı tarafı dinlediğimden yakın arkadaşlarım bu duruma alınmaz.
  6. kimisi işim vardı der, kimisi ekrana çıktı ben okumadım daha der, kimisi film izledim görmedim der, kimisi gördüm unutmuşum yazmayı der, der oğlu der. ilk başta kafaya taksam da sonradan boşverdim. hatta baktım bende yapmaya başlamışım. bilerek mi hayır ama sanırım durum bunu gerektiriyordu.
  7. bence, teknolojinin getirileri (!) ile içtenliğimizden kaybetmeye başladıklarımızı gösteren insandır. bu oran sürekli artmakta, bilmiyorum farkında mısınız? evet bazen ben de yapıyorum ama bu o anda gerçekten meşgul olduğum için oluyor ve o bazenlerin bazeni karşımdaki insana meşgul olduğumu, onunla tekrar iletişim kuracağımı yazıyorum kendisine. hoş, şu ana kadar böyle bir şey görmedim kimseden. neyse konuya dönelim, mesajlarıma cevap alamama oranım ciddi anlamda artıyor bu da son 2 gündür aklımda fazla yer eden bir konuydu. bir neden olmalı diye düşünüyorum, yoksa neden böyle yapsınlar ki?
  8. konu bayram, ramazan, cuma vb tebriği ise benim bu insan. bence de kutlamaya değer bir şey varsa ararım, yoksa uğraşamam her mesaj atana fiti fiti cevap yazmaya..
    odose
  9. gelen whatsapp mesajlarını bildirim çubuğundan okuyup, tıklamadığı için mesajı okumadığı zannedilen insandan merttir. evet bunu ben de yapıyorum. evet ben de mert değilim.
  10. bir kızla yeni tanışma döneminde yaşanır.kız sizden gittikçe soğuyorsa mesaj cevap verme süreleri diverge ola ola bir hal olur ve sonunda sonsuz limitine yakınsar kalır.